SPARTA

Maurice Steijn: 'Gezien de mogelijkheden heeft Sparta een prima wedstrijd gespeeld'

Maurice Steijn staat langs de kant te coachen bij sc Heerenveen-Sparta
Maurice Steijn staat langs de kant te coachen bij sc Heerenveen-Sparta © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
Na afloop van het uitduel met sc Heerenveen (0-0) gaf Maurice Steijn zijn ploeg een compliment. "Ik kan heel veel met dit punt. We hebben ons goed gepresenteerd", vindt de hoofdtrainer van Sparta.
Volgens Steijn is het niet zomaar uitgemaakt dat Sparta met een resultaat weggaat uit het Abe Lenstra Stadion. "Bovendien is sc Heerenveen een goede ploeg", merkt hij op. "Die club heeft goed ingekocht en is in alles veel groter dan Sparta."
Kijk hieronder naar het interview met Sparta-hoofdtrainer Maurice Steijn:
Maurice Steijn na sc Heerenveen-Sparta (0-0): 'Als ik nu kijk, dan ben ik heel tevreden'
In Friesland gaf Sparta weinig weg, maar in aanvallend opzicht konden de Rotterdammers tegen sc Heerenveen weinig betekenen. Bovendien ontbrak het aan spektakel in het openingsduel van het seizoen. Steijn snapt dat wel. "De mensen willen het liefst een 3-3 of een spectaculaire wedstrijd. Maar ik denk, gezien de mogelijkheden die we hebben, dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. We waren zuinig aan de bal en hebben een duidelijke speelwijze."
Steijn begon de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met vijf debutanten. De basis van Sparta lijkt echter niet in beton gegoten. Steijn meldt dat de spelers elkaar niet veel ontlopen. Zo is hij over de invallers te spreken.
"Je hebt de voorbereiding, maar je bent altijd aan het kijken waar Sparta en de rest van de ploegen staat", zegt Steijn. "Pas na vijf à zes wedstrijden krijg je een beeld. Als ik nu kijk, dan ben ik heel tevreden. We moeten fysiek nog wel een stapje maken, omdat een aantal jongens flink er doorheen zaten. We hebben diep moeten gaan."