nieuws

Zestien openbare verhoren over miljoenenfraude Waterfront

Voormalig poppodium Waterfront
Voormalig poppodium Waterfront
Zestien betrokkenen bij de miljoenenfraude rondom het pand Waterfront zullen in het openbaar gehoord worden op het Rotterdams stadhuis. Zij zullen vanaf 18 april moeten verschijnen voor een raadscommissie die is ingesteld om onderzoek te doen naar de fraudezaak.
Gedurende vijf jaar en voor een bedrag van ruim 7,5 miljoen euro is de gemeente Rotterdam opgelicht bij de verhuur van een poppodium aan de Boompjeskade. De huurders betaalden geen huur maar declareerden wel rijkelijk voor verbouwingen die grotendeels niet zijn uitgevoerd.

Mini-enquête

De gemeenteraad houdt een mini-raadsenquête om zelf te achterhalen wat er verkeerd is gegaan op de afdeling Vastgoed van de gemeente Rotterdam.
De enquête commissie heeft zich de afgelopen weken verdiept in de fraudezaak, informatie opgevraagd en onderzocht. Ook zijn er achter de schermen al een aantal gesprekken gevoerd met betrokkenen en deskundigen.
Voorzitter van de enquêtecommissie is Leefbaar-raadslid Bart-Joost van Rij. De overige leden van zijn Leo de Kleijn (SP), Leo Bruijn (PvdA), Stefan Kroon (D66) en Aydin Peksert (NIDA).