nieuws

De moord in het bos: een spel van het OM

Zelf altijd al een moord willen oplossen? Het kan via een spel dat het Openbaar Ministerie heeft ontwikkeld, over een moord in een verlaten bos.
staat online en de speler is dan de officier van justitie. Hij of zij leidt het recherche-onderzoek, waarbij belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Hoe worden sporen veilig gesteld? Wanneer pak je een verdachte op? Welke straf eis je?
Katja van der Maas is officier van justitie in Rotterdam. Zij heeft al menig moordonderzoek gedraaid, toch vindt ook zij dit spel een lastige kluif. Voorbeeld: wanneer schakel je als officier tv-programma's als Opsporing Verzocht of Bureau Rijnmond in?

Bosweg

"In dit spel, met een moord in een bos, zou ik dat snel doen. Een stille bosweg, met weinig getuigen, dan moet je de hulp van de burger inschakelen. Maar dat was niet het goede antwoord. Je moet eerst verder rechercheren. Daar ben ik het dus in dit geval niet mee eens!"
Van der Maas vindt het spel een mooi initiatief. "Het is leuk om te spelen, je krijgt als buitenstaander echt wel inzicht voor welke keuzes wij staan als officier."
Zelf spelen? Klik hier.