VANDALISME

Huis van Rotterdamse wethouder Robert Simons beklad door 'RJK': 'Bizar dat zulke lieden je thuis opzoeken'

Huis van wethouder Robert Simons beklad
Huis van wethouder Robert Simons beklad © MediaTV
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag het huis van de Rotterdamse wethouder en locoburgemeester Robert Simons beklad. Er staan homofobe leuzen en scheldwoorden op zijn huis in Nesselande en de tag RJK staat verschillende keren op de muur, een afkorting van Rotterdam Jongeren Kern, de jongerenbeweging van de harde kern van Feyenoord-'supporters'.
De politie is bij buren aan de deur geweest om te vragen of ze iets hebben gezien en volgens omwonenden is er veel politie in de buurt. Het is onduidelijk wat aanleiding zou zijn geweest om Simons' huis te bekladden. Voordat hij namens de gemeenteraad wethouder werd in het nieuwe college, was Simons de voorman van Leefbaar Rotterdam.
Huis van wethouder Robert Simons beklad
Huis van wethouder Robert Simons beklad © MediaTV
De wethouder is erg geschrokken en heeft aangifte gedaan, laat hij weten. "Bizar dat mensen je thuis opzoeken", laat hij in een reactie weten. Meer wil hij er niet over zeggen, hij wacht het politieonderzoek af.
De politie laat zaterdag weten een onderzoek te zijn gestart. "Gezien de aard van deze teksten doet de politie onderzoek naar wie hiervoor verantwoordelijk is."
Eerder werden al het COC-kantoor en de sportschool van Roze Kameraden-voorman Paul van Dorst beklad met homofode teksten en de tag RJK. Ook het thuis opzoeken en intimideren van politici en voorstanders van Feyenoord City is de harde kern niet vreemd.
Simons heeft vakantie, maar was thuis toen het gebeurde. De fractie van Leefbaar Rotterdam is ook erg geschrokken en noemt het een afschuwelijke actie. "Wij vinden intimidatie in iedere vorm volstrekt onacceptabel en hebben het volste vertrouwen in het politieonderzoek. Robert Simons en zijn gezin wensen we veel sterkte toe", zegt de fractie.
VVD-voorman Pascal Lansink-Bastemeijer noemt het "ik weet niet hoeveel bruggen te ver" en wil op volle kracht de daders opsporen. "Onze wethouders moeten hun werk kunnen doen zonder last van bedreigingen en intimidatie."
Huis van Rotterdamse wethouder Robert Simons beklad
Huis van Rotterdamse wethouder Robert Simons beklad © privé