nieuws

Agrarisch Ondernemer van het jaar komt uit Numansdorp

Akkerbouwbedrijf Novifarm in Numansdorp mag zich Agrarisch Ondernemer van het jaar noemen. Een prestigieuze prijs in de landbouwwereld. De jury vond het vooral bijzonder hoe vijf families in de Hoeksche Waard de krachten gebundeld hebben.
In 2007 waren het de families Noordam en Visser die samen gingen. Later kwamen daar nog drie families bij. Samen hebben ze nu 750 hectare land in de Hoeksche Waard.

Topdrukte

Op die 750 hectare worden vooral aardappelen, granen, suikerbieten en uien geteeld. Deze tijd van het jaar staat vooral in het teken van zaaien en poten. Veel tijd om het feestje te vieren is er bij Novifarm nu ook niet.
“Het is nu topdrukte. Dus we eten een stukje taart en doen dat feestje later wel beter!”, aldus Dik Verhoeff, één van de eigenaren.

Ambassadeur

De prijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een belangrijke. Naast dat er een mooi geldbedrag bij hoort geeft het veel naamsbekendheid.
Verhoeff: “Je bent een jaar lang een soort ambassadeur. Van de vorige winnaar heb ik begrepen dat we kunnen rekenen op wel honderd excursies. Maar het gewone werk moet natuurlijk wel doorgaan.”
De prijs van 12.500 euro gaat naar een goed doel. Novifarm heeft besloten het gehele bedrag over te maken aan de Stichting ALS.