DRUGSHANDEL

'Oud-Spartaan Mendes da Silva gearresteerd in onderzoek naar cocaïnehandel via Rotterdamse haven'

David Mendes da Silva
David Mendes da Silva © Rijnmond
De politie heeft donderdagavond oud-Spartaan en ex-international David Mendes da Silva (40) gearresteerd op verdenking van onder meer drugshandel en witwassen. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek tegen de Telegraaf.
De Rotterdammer werd afgelopen donderdag aangehouden op zijn verjaardagsfeest, schrijft de Telegraaf. Mendes da Silva werd afgelopen donderdag 40 jaar. Politie en justitie kunnen tegen Rijnmond alleen bevestigen dat donderdag in Barendrecht een 40-jarige man uit Rotterdam is opgepakt in een lopend onderzoek.
De Telegraaf schrijft dat Mendes da Silva naar voren kwam in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel via de haven van Rotterdam. Hij zou de laatste weken grote bedragen cash hebben opgenomen. Volgens de krant zou Da Silva op de hoogte zijn van dat onderzoek, mogelijk wilde hij vluchten. De verdachte wordt maandag voorgeleid.
David Mendes da Silva deed de jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam en debuteerde als profvoetballer in 2000 bij Sparta. Hij speelde zeven wedstrijden in het Nederlands Elftal. In 2015 besloot hij te stoppen met voetballen, maar bedacht zich weer in 2016 en kwam toen terug naar Sparta op amateurbasis. Toenmalig trainer Alex Pastoor liet hem later dat seizoen nog regelmatig spelen.