FEYENOORD

Marcos Senesi verlaat Feyenoord voor Engelse promovendus

Marcos Senesi in het shirt van Feyenoord
Marcos Senesi in het shirt van Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord ziet de volgende steunpilaar vertrekken. Marcos Senesi vertrekt naar AFC Bournemouth in Engeland. De Argentijnse verdediger had nog maar een contract voor één jaar in De Kuip. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt een bedrag van 15 miljoen euro, dat met bonussen nog verder op kan lopen.
In het seizoen 2019-2020 maakte Senesi voor ongeveer zeven miljoen euro de overstap van de Argentijnse ploeg San Lorenzo naar Feyenoord. De centrale verdediger kende in het uitduel met FC Emmen een ongelukkig debuut, maar ontwikkelde zich daarna tot een solide basisspeler. Senesi speelde tachtig eredivisiewedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij zes doelpunten maakte.
Marcos Senesi kopt de 0-2 op het scorebord bij sc Heerenveen-Feyenoord
Marcos Senesi kopt de 0-2 op het scorebord bij sc Heerenveen-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Senesi bereikte met Feyenoord afgelopen seizoen de finale van de Conference League. AS Roma was toen met 1-0 te sterk. Verder schopte de Argentijn het tot international van zijn land. Tot nu toe heeft Senesi één interland achter zijn naam staan.
Na drie jaren laat Senesi dus Feyenoord achter zich. Bournemouth promoveerde afgelopen seizoen naar de Premier League. Na Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United) is Senesi de derde Feyenoord-speler die de oversteek naar Engeland maakt.