112

112-nieuws teruglezen: Beschonken bestuurder vliegt uit bocht IJsselmondseplein | Steekpartij Provenierssingel

De brandweer bekijkt de jerrycans met onbekende vloeistof
De brandweer bekijkt de jerrycans met onbekende vloeistof © MediaTV
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zondag 7 augustus.

21:45 - Beschonken bestuurder vliegt uit bocht IJsselmondseplein

Een man is vanavond met zijn auto uit de bocht gevlogen op het IJsselmondseplein in Rotterdam. Hierbij knalde hij tegen een stoplicht. Het voertuig raakte, net als het stoplicht zwaar beschadigd.
De bestuurder raakte licht gewond en is door de politie aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich. Uiteindelijk kreeg de politie hem met meerdere agenten onder controle. De man word verdacht van het rijden onder invloed.
Aanrijding IJsselmondseplein
Aanrijding IJsselmondseplein © Nieuws op Beeld

21:00 - Steekpartij Provenierssingel

Op de Provenierssingel in Rotterdam is vanavond een man van 66 gewond geraakt bij een steekpartij. Daarbij heeft hij verwondingen opgelopen aan zijn been. De politie onderzoekt de zaak. Over het aantal daders is niks bekend. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

20:55 uur - Sliedrecht hele dag zonder internet

In Sliedrecht hebben klanten van Ziggo en Vodafone vandaag lange tijd geen gebruik kunnen maken van hun vaste telefoonlijn en van hun internet. De storing ontstond aan het einde van de ochtend.
Een woordvoerder van het bedrijf spreekt van een vrij specifiek probleem, bij mensen die hun modem opnieuw verbinding laten maken met het netwerk. De storing zou enkele duizenden mensen hebben getroffen. De laatste update is dat de storing maandagochtend om 05.00 uur verholpen moet zijn.
Op social media wordt volop geklaagd over de storing. Vooral omdat het de hele dag duurt. Sommige mensen zijn blij dat er dit weekend geen Formule 1 is, anderen spreken over een babyboom over 9 maanden. Ook zou een Geldmaat in het dorp niet meer werken door de storing.

19:55 uur - Dronken bestuurder blijkt bij aanhouding 19 zakjes wiet bij zicht te hebben

Een man is zondagmorgen aangehouden bij een alcoholcontrole op de Tjalkaan in Rotterdam-West. Hij had niet alleen teveel gedronken, ook weigerde hij zicht te identificeren. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie vervolgens 19 zakjes wiet in zijn auto. Ook bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard. De beschonken bestuurder was het zo oneens met zijn aanhouding dat hij de politie, naar eigen zeggen, publiekelijk beledigde. Hierna mocht de man mee naar het bureau. Daar werkte hij nog steeds niet mee, waardoor hij volgens de politie een extra strafverzwaring tegemoet kan zien.

17:12 uur - Man met elektronisch rolstoel in water geraakt

In Alblasserdam is een man in een elektrische rolstoel in het water beland. Vermoedelijk raakte hij de controle over de rolstoel kwijt. Mensen die het zagen gebeuren, schoten meteen te hulp. De rolstoel is met een sleepkabel door een politiebusje uit het water getrokken. Hoe het met de bestuurder van de rolstoel gaat, is niet bekend. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
De elektrische rolstoel die in het water terechtkwam
De elektrische rolstoel die in het water terechtkwam © Nieuws op Beeld

13:41 uur - Man met vuurwapen aangehouden op Wolphaertsbocht

De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige man met een vuurwapen opgepakt aan de Wolphaertsbocht. Het wapen was doorgeladen en hij had extra munitie op zak. Toen agenten zijn huis aan de Nozemanstraat doorzochten werden ook een mes en een ploertendoder - een wapenstok - gevonden. De man zit nog vast en het onderzoek is nog in gang.

10:20 uur - Spookrijder crasht bij Nieuwendijk

Op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk, op de snelweg richting Gorinchem, is zondagochtend een auto gecrasht na een achtervolging. Volgens de politie werd een deel van de achtervolging spookgereden. In de auto zaten drie mensen, zij raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Ook zijn ze aangehouden.
De aanleiding voor de achtervolging is onbekend.

10:12 uur - Voetganger gewond na aanrijding op Brouwersdam

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een voetganger op de Brouwersdam. De auto die betrokken was bij het ongeluk is zwaar beschadigd doorgereden. Het slachtoffer is een 40-jarige vrouw uit Duitsland, die op vakantie is in de regio.
Op het moment van de aanrijding was het druk op de Brouwersdam, omdat mensen festival Beachboom verlieten. De politie roept mensen die iets gezien hebben op om zich te melden.

09:31 uur - Bierdrinkende automobilist aangehouden in Rotterdam

Een automobilist in Rotterdam is aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat, kort nadat hij gewaarschuwd werd door agenten om niet te gaan rijden. Volgens de politie kreeg de bestuurder een rijverbod nadat hij op de 1e Middellandstraat in een geparkeerde auto samen met drie inzittenden bier zat te drinken.
Toen de bestuurder tien minuten later toch besloot te rijden, hield de politie hem aan. De bestuurder blies meer dan twee keer het toegestane alcoholpromillage.
De binnenkant van de auto van de beschonken bestuurder
De binnenkant van de auto van de beschonken bestuurder © Politie Basisteam Delfshaven

00:05 uur - Waarschijnlijk drugsafval gevonden in Vlaardingen

Aan het Binnenbospad in Vlaardingen is zaterdagnacht waarschijnlijk drugsafval aangetroffen. In de bosjes is een grote hoeveelheid vaten gevonden waar een nog onbekende vloeistof in zit. Volgens de brandweer vormde de vaten geen direct gevaar voor de leefomgeving, waarna een gespecialiseerd bedrijf de vaten kon opruimen.
De politie doet momenteel onderzoek, maar gaat ervan uit dat het drugsafval is.
Het mogelijke drugsafval aan het Binnenbospad
Het mogelijke drugsafval aan het Binnenbospad © JBMedia