nieuws

Van der Heijden: 'Uitgaan van eigen kracht'

De populariteit van Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden is dit seizoen naar ongekende hoogte gestegen. Zat hij vorig seizoen nog vaak op de bank, nu is Van der Heijden inmiddels niet meer weg uit de basisopstelling van Feyenoord. Zondag keert de verdediger terug naar de club waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte: Ajax.
In de jeugd speelde Van der Heijden vaak de 'mini-Klassieker'. "Het begint wel te kriebelen met zo'n mooie affiche. Iedereen kijkt er naar uit," Twaalf jaar geleden won Feyenoord voor het laatst van Ajax. De afgelopen jaren gingen de Rotterdammers vaak onderuit in Amsterdam, maar Van der Heijden heeft vertrouwen in de wedstrijd tegen Ajax. "Er wordt goed getraind. We zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn. We gaan uit van onze eigen kracht."
Van der Heijden heeft veel voor zichzelf getraind. Daar heeft hij dit seizoen van geprofiteerd. "Ik heb veel geïnvesteerd in mijn fysieke mogelijkheden, snelheid en duelkracht. Maar ik ben ook bezig geweest met verdedigende situaties," De verdediger deed dat in overleg met Feyenoord. "Dat werpt z'n vruchten af. Daar ben ik blij mee."