ROTTERDAM

Dit zijn onze beste verhalen van de afgelopen week

De Pleinbioscoop in Rotterdam in 2020
De Pleinbioscoop in Rotterdam in 2020 © Jan de Groen
Het is zondag, Feyenoord heeft gewonnen, een goed moment om terug te blikken op de afgelopen week. Speciaal voor jou hebben we nog eens op een rijtje gezet wat er allemaal speelde in onze regio. Dit zijn de zeven meest bijzondere, meest opmerkelijke en meest gelezen verhalen.

1. 9-jarig jongetje op opblaasbandje drijft af bij strand Ouddorp, reddingsbrigade moet half uur zoeken

De stranden liggen vol, de parkeerplaatsen zijn drukbezet en het weer is meestal goed: het hoogseizoen van de vakantie is begonnen. Dat betekent voor de reddingsbrigade extra opletten. Dinsdag werden zes surfers bij Ouddorp verrast door een stevige aflandige wind, woensdagmiddag raakte een 9-jarig jongetje op een drijfbandje kwijt op zee.
Het strand van Ouddorp
Het strand van Ouddorp © Rick Huijzer

2. Oud-leerlingen Gomarus in Gorinchem willen alsnog vervolging voor homobeleid: 'School moet door het stof'

Vier voormalig scholieren van de strenggelovige Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem zijn het niet eens met de beslissing van het Openbaar Ministerie om de school niet te vervolgen voor discriminatie en dwang tegen homoseksuele leerlingen. "Dit doet me pijn", vertelt slachtoffer Marijn Baggerman. Daarom hebben de vier scholieren een klacht bij het gerechtshof ingediend.
Marijn Baggerman maakt zich zorgen over zijn vroegere school, Gomarus in Gorinchem
Marijn Baggerman maakt zich zorgen over zijn vroegere school, Gomarus in Gorinchem © Rijnmond/Privéfoto

3. Zijn broer martelde hun vader dood, nu wordt Stafford ervan verdacht dat hij zijn moeder heeft doodgeslagen

Dit is met afstand het meest bizarre verhaal deze week. Anderhalf jaar nadat Brayon in een psychose zijn stiefvader doodmartelde, wordt zijn oudere broer Stafford ervan verdacht hun moeder Shirley zo zwaar te hebben mishandeld dat ze een week later overlijdt. De jongste broer is ontoerekeningsvatbaar verklaard voor de dood van de stiefvader, Stafford is zwaar in de war en ontkent nu dat hij bij zijn moeder was toen ze werd geslagen, ook al was hij zelf degene die 112 belde om te vertellen wat hij had gedaan.
Het huisje van slachtoffer Shirley
Het huisje van slachtoffer Shirley © Rijnmond

4. Anna (47) verloor haar partner, verkocht haar huis en begint een herberg in Spanje

Een ras-Rotterdammer, noemt ze zichzelf. Toch verruilt programmamaker Anna Visser (47) de stad komende maandag voor een leven als herbergier in een klein dorp in Spanje. Visser verloor vorig jaar plotsklaps haar partner Chris en besluit nu het roer helemaal om te gooien. “Ik wil dat er iets goeds uit iets slechts voortkomt. Ik ben er nou eenmaal nog. En het is een cliché, maar: leef je leven, want het kan dus zo voorbij zijn.”
Anna Visser en haar herberg in Spanje
Anna Visser en haar herberg in Spanje © Rijnmond/privéfoto

5. Zelfs in Jakarta is de Rotterdamse kapsalon te bestellen: ‘Als je je ogen sluit is het net de Jaffa’

De kapsalon is wereldberoemd in Rotterdam en ver daarbuiten. Zelfs aan de andere kant van de wereld weten hongerige Indonesiërs de vette hap te vinden. Verslaggever Tenny Tenzer was daar op vakantie en zag een geëvolueerde versie: namelijk met rijst in plaats van patat.
Kapsalonbedenker Nataniël Gomes: 'Dit is heel bijzonder. Dit had ik niet verwacht in Indonesië'
Kapsalonbedenker Nataniël Gomes: 'Dit is heel bijzonder. Dit had ik niet verwacht in Indonesië' © Tenny Tenzer

6. Rotterdam boos om niet doorgaan Pleinbioscoop: 'Past niet bij uitgangspunt van levendige stad'

Het afblazen van de Pleinbioscoop vanwege vergunningsproblemen maakt Rotterdammers pissig. "Stelselmatig maakt de gemeente van Rotterdam een steeds saaiere stad. Schandalig", twittert een Rotterdammer. Raadslid Marike Abrahamse (VVD) heeft inmiddels vragen gesteld aan het Rotterdamse college. Het lijkt een klein beetje te helpen: op Radio Rijnmond zet locoburgemeester Tim Versnel de deur op een kier. "Maar ik wil geen valse hoop geven."
De Pleinbioscoop in Rotterdam in 2020
De Pleinbioscoop in Rotterdam in 2020 © Jan de Groen

7. Pas op met plonzen! Op deze zwemplekken in de regio moet je uitkijken voor blauwalg

Wat is dat lekker, hè? Op een bloedhete dag een verkoelende duik nemen. Helaas brengt de warme zomer wel een nadeeltje met zich mee: de kans op blauwalg in het water neemt toe. In dit overzicht lees je op welke plekken in onze regio je wel en beter niet kunt gaan dippen.
Zwemmen en spelen in het water bij het populaire strandje van Westmaas
Zwemmen en spelen in het water bij het populaire strandje van Westmaas © Sanne Waldekker

8. Correct-medewerker helpt laatste wens van trouwe klant Ria vervullen: Frans Bauer ontmoeten

De klant is koning hoor je vaak, maar medewerker Jan de Groot van Correct maakte het meer dan waar. Voor zijn trouwe maar terminale klant Ria zette hij alles in het werk om haar laatste wens in vervulling te laten gaan. Op de vraag wat zij nog heel graag wilde voor haar dood wist Ria snel een antwoord: Frans Bauer ontmoeten. Maar hoe en waar vind je zo’n grote bekendheid in een paar dagen tijd?
Frans Bauer, Ria en Jan
Frans Bauer, Ria en Jan © Jan de Groot