FEYENOORD

Slot geniet van veerkracht Feyenoord tegen Vitesse: 'Net als vorig seizoen geeft de ploeg nooit op'

Arne Slot geeft aanwijzingen langs de lijn bij Vitesse-Feyenoord
Arne Slot geeft aanwijzingen langs de lijn bij Vitesse-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Arne Slot was na de klinkende seizoenstart van Feyenoord een tevreden trainer. Niet zozeer vanwege de vele goals (vijf) die zijn ploeg produceerde, maar wel vanwege de manier waarop zijn spelers zich herpakten na zowel de 1-0 achterstand als de gelijkmaker van Vitesse.
Het werd vorig seizoen steeds meer het handelsmerk van Feyenoord. Als de ploeg een tegenslag kreeg, leek het daarvan juist vleugels te krijgen. Dat die veerkracht ook dit jaar in zijn ploeg lijkt te zitten, maakt Slot een blij man. "Ook deze ploeg, die pas net bij elkaar is, gaf op geen enkel moment op, niet na de 1-0 en ook niet na de 2-2. Het is de eerste voorwaarde om wedstrijden te winnen, zeker als je elftal nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. Dat hebben we echt goed gedaan", aldus Slot.
Slot geniet van veerkracht Feyenoord tegen Vitesse: 'Net als vorig seizoen geeft de ploeg nooit op'
De Feyenoord-trainer zag zijn ploeg in de tweede helft ver van Vitesse weglopen, nadat Feyenoord het in de eerste helft lastiger had. Dat de Rotterdammers in de eerste helft lastig aan voetballen kwamen, verbaasde Slot niet. "Vitesse is één van de lastigste ploegen van de competitie om tegen te voetballen. Zij spelen veel lang, leggen de ballen achter onze verdediging en proberen met voorzetten gevaar te stichten. Het werd daardoor een moeilijke wedstrijd."

Szymanski

Mede dankzij nieuweling Sebastian Szymanski draaide Feyenoord de achterstand in de eerste helft nog om in een voorsprong, waarna de ploeg uiteindelijk dus met 2-5 won. De van Dinamo Moskou gehuurde Pool maakte op Slot een goede indruk. "Hij begon wat onwennig, maar we weten dat hij veel creativiteit en een geweldige trap voor bij standaardsituaties heeft. Op die manier kan een ploeg die nog niet zo goed op elkaar is ingespeeld, redelijk eenvoudig aan doelpunten komen."
Ook ging Slot nog in op het naderende vertrek van Marcos Senesi, die op weg is naar het Engelse Bournemouth. De Feyenoord-trainer bevestigde dat er voor de Argentijn zeer waarschijnlijk een vervanger wordt gehaald. "We gaan niet kopen om het kopen, maar de intentie is wel om daar een verdediger voor terug te halen. Maar de speler moet wel toegevoegde waarde hebben voor het team."