FEYENOORD

Dilrosun over fraaie eerste goal voor Feyenoord tegen Vitesse: 'Het was een bewussie'

Javairo Dilrosun tijdens Vitesse-Feyenoord
Javairo Dilrosun tijdens Vitesse-Feyenoord © Peter Lous/Orange Pictures
Met een prachtig geplaatst schot vanaf de zijkant van het strafschopgebied, schoot Javairo Dilrosun zondag Feyenoord vlak na de 2-2 van Vitesse weer op voorsprong. De aanvaller was daarmee van groot belang in de zege van Feyenoord en spreekt van een mooie middag.
Vlak na de wedstrijd keek Javairo Dilrosun zijn fraaie goal terug, wat hem overtuigde in wat hij zelf al dacht: dat het de bedoeling was de bal in de kruising te draaien. "Een bewussie, ja", zegt Dilrosun. "Ik kwam in een een-tegen-een en probeerde eerst buitenom te gaan bij mijn tegenstander, maar zag dat dat niet werkte. Toen haalde ik de bal terug en dacht ik: nu de verre hoek zoeken. Dat de bal dan zo binnenvalt, is heel mooi."
Javairô Dilrosun maakte bewust de prachtige 2-3 bij Vitesse-Feyenoord
Dilrosun zorgde er met zijn doelpunt voor dat Feyenoord weer op voorsprong kwam, vijf minuten na de gelijkmaker van Vitesse. De Rotterdammers haalden daarna de wedstrijd definitief binnen door via Danilo en Lutsharel Geertruida uit te lopen naar 2-5. Maar naar zo'n zege zag het in de eerste twintig minuten van de wedstrijd allesbehalve uit, zo beaamt ook Dilrosun.
,,We begonnen stijfjes, het was moeizaam. Niet gek op zich, want we hebben een ploeg met spelers die past kort bij elkaar zijn en elkaar nog moeten leren kennen. Als Vitesse dan direct fel druk zet, dan is het soms lastig om daar onderuit te spelen. Maar naarmate de eerste helft vorderde, namen wij de overhand en ging Vitesse foutjes maken. Uiteindelijk werd het een mooie middag."

'Vrij in mijn acties en in mijn hoofd'

In de eerste helft was Dilrosun ook al belangrijk bij de gelijkmaker van Patrik Wålemark, al was dat niet eens bewust. Vlak voor het moment dat de Zweed de bal binnenschoot, had Dilrosun namelijk van kant gewisseld met Walemark. Die laatste stond daardoor aan de goede kant om het doelpunt te maken.
Dilrosun: ,,Het is niet zo dat ik daar per se wil spelen, dat verschilt per duel. Maar nu had ik het gevoel dat het aan die kant beter zou gaan. Ik voelde me daarna vrij in mijn acties en in m'n hoofd. Ik denk dat het wel een wapen kan zijn dat we als aanvaller kunnen switchen van kant. De trainer geeft daar ons veel vrijheid in, zolang we maar hard werken."