FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Veelbelovende start Szymanski, hij kan Feyenoord nog veel gaan brengen'

Sebastian Szymanski en Javairô Dilrosun knuffelen elkaar na de 2-3 bij Vitesse-Feyenoord
Sebastian Szymanski en Javairô Dilrosun knuffelen elkaar na de 2-3 bij Vitesse-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Vanaf dit seizoen brengen de mannen van de FC Rijnmond Podcast vlak na de wedstrijden een Podcast Feyenoord uit. Zo ook deze zondag na ruime 5-2 uitzege bij Vitesse. Samen met verslaggevers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel nam presentator Frank Stout uitgebreid de seizoensopener van de Rotterdammers door.
Hoewel de mannen het erover eens zijn dat er genoeg beter kan, genoten ze van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen al in de negentiende minuut op achterstand en hadden het in het eerste half uur moeilijk, maar herstelden zich daarna dubbel en dwars en liep ver bij Vitesse weg.
Een sleutelmoment daarin was de wissel van flank tussen Javairô Dilrosun en Patrik Wålemark. Laatstgenoemde was vervolgens vrij snel na die wissel de maker van de 1-1. Van Eersel vindt het mooi om te zien dat deze wissel direct effect had. "Ik hou er altijd wel van als spelers in ploegen veel onderling wisselen van positie. Dan creëer je creativiteit en verrassende dingen. En het kwam ook nog eens vanuit de spelers zelf, zei Slot na afloop op de persconferentie. Dit zou een wapen kunnen worden dit seizoen", zegt de Feyenoord-watcher.

Szymanski

Ook de wedstrijd van Sebastian Szymanski wordt besproken. Om te zeggen dat de mannen likkebaardend hebben gekeken naar de Pool, gaat misschien wat ver. Maar genoten, dat heeft Van Eersel wel. "Als je in je eerste wedstrijd voor je nieuwe club meteen zo je stempel drukt, terwijl de ploeg een mindere fase in de wedstrijd beleeft, dan kun je alleen maar spreken van een veelbelovende start van een speler die Feyenoord dit seizoen nog veel kan gaan brengen."
Sinclair Bischop genoot ook van de wedstrijd van Szymanski, maar kiest toch voor Danilo als uitblinker. "Ik vind hem de man of the match. Hij heeft een gevoelige overstap gemaakt en als je er dan meteen twee maakt, doe je het goed. Hij weet ook dat er een spits gehaald (Santiago Gimenez, red.) is die misschien in potentie spits nummer één gaat worden. Dan vind ik het knap om direct zo te starten."

Rasmussen

Naast alle positieve punten, hadden de mannen ook verbeterpunten voor het spel van Feyenoord. Bischop vond de Rotterdammers in het eerste deel van de eerste helft niet goed spelen. "Het was allemaal wat stroperig, er werd in een te langzaam tempo gespeeld", zegt Bischop, die in Jacob Rasmussen wat dat betreft een dissonant zag. "Ik vond hem aan de bal heel erg slecht en kwetsbaar. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er nog een vervanger komt voor Marcos Senesi. Als Rasmussen zo blijft presteren, zou je kunnen zeggen dat hij de back-up is voor de nieuwe centrale verdediger."
Het maakt het bruggetje klein naar het naderende vertrek van Senesi. De Argentijn lijkt Feyenoord in te gaan ruilen voor Bournemouth. Van Eersel noemt het 'logisch' dat Feyenoord meewerkt aan een vertrek. "Na dit seizoen ga je niet veel meer aan hem verdienen. Het is voor Feyenoord een interessante deal. Het zou mooi zijn als Senesi het goed doet bij Bournemouth, een stap maakt naar een nog grotere club en Feyenoord op die manier nog een extra zakcentje aan hem kan overhouden."
Marcos Senesi in het shirt van Feyenoord
Marcos Senesi in het shirt van Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Zodra het over de transferinkomsten van Feyenoord gaat, komen ook de Vrienden van Feyenoord ter sprake. Stout, Van Eersel en Bischop zijn het erover eens dat de club de Vrienden van Feyenoord zou moeten uitkopen, ook al lijkt dat rond de dertig miljoen euro te kosten. "Ik ben voor, al vind ik dat wel dat het in één keer zou moeten gebeuren. Er is nu telkens een stukje teruggekocht, maar als je direct alles uitkoopt, kun je echt door", zegt Van Eersel.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.