nieuws

Blauw Wit-PKC: 'Alles zat erin wat nodig was'

PKC heeft vrijdagavond in de tweede halve finale van de Korfbal League een beslissingswedstrijd afgedwongen. In Amsterdam werd Blauw Wit met 29-25 verslagen. PKC verloor de eerste halve finale tegen de Amsterdamse korfbalclub, waardoor er dinsdag in Papendrecht een derde en beslissende wedstrijd wordt gespeeld om een plek in de finale van de Korfbal League.
Frank Stout was in Amsterdam aanwezig als televisiecommentator van
Ziggo Sport
. Volgens hem zat in Blauw Wit-PKC alles wat een korfbalwedstrijd nodig had: "Het spel ging heen en weer. Verdedigend haalden beide teams een hoog niveau. Maar vanaf tien minuten voor het einde was ieder aanval een doelpunt," Blauw Wit is voor PKC een angstgegner geworden. "PKC heeft het altijd lastig tegen hen. Negen minuten voor tijd stonden de Amsterdammers nog met vier punten voor. Een finaleplaats leek een feit voor Blauw Wit", aldus Stout.
"Niemand had verwacht dat het zo spannend zou worden. Ook had niemand verwacht dat PKC de eerste wedstrijd zou verliezen. De ploeg had alles in de reguliere competitie gewonnen, wat nog nooit gebeurd was."
Stout verwacht dat de beslissingswedstrijd in Papendrecht geen probleem gaat worden voor PKC. "Blauw Wit is zo diep gegaan en heeft nul internationals, in tegenstelling tot PKC. Zo heeft Marc Broere een baan in de zorg. Na zijn werk moet hij vol aan de bak tegen PKC."
De neutrale korfballiefhebber heeft in elk geval genoten van de wedstrijden tussen de Amsterdammers en de Papendrechters. "Als die beslissingswedstrijd net zo mooi wordt als de twee voorgaande wedstrijden, dan hadden ze van mij een best-of-eleven-serie mogen spelen", grapt Stout.