nieuws

Ieder jaar weer, trap er niet in!

Het is ieder jaar weer raak: kort voor 1 april lopen de mailboxen van nieuwsorganisaties vol met spectaculaire persberichten. Een wondermiddel tegen hondenpoep? Het komt altijd langs in de maand maart. RTV Rijnmond maakte een overzicht van de beste 1-aprilgrappen die we dit jaar, gelukkig tijdig, doorzagen.
Humanitas wil wiet telen in verpleeghuis

Het lijkt de perfecte manier om de inkomsten van verpleeghuizen op te krikken: op een leegstaande etage een wietplantage beginnen. Stichting Humanitas voelt wel iets voor zo'n verdienmodel, schreef de organisatie vrijdag in een persbericht.
Bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk zag het helemaal zitten: een plantage met de groene plantjes in verpleeghuis Akropolis in Rotterdam. Die zou dan mooi geplaatst kunnen worden op een verdieping waar veel mensen vanwege 'bijgeloof' toch niet willen wonen.
De stichting maakte flink werk van de stunt: Zo was er zelfs een gefotoshopte afbeelding van de bestuursvoorzitter die met een cameraploeg in zijn kielzog alvast liep te slepen met dozen vol wietplantjes.
De redactie van Rijnmond heeft met Humanitas gebeld, maar niemand was bereikbaar voor commentaar.

Burgemeester doopt Kinderdijk om in Wij-Land

Burgemeester Paans van Alblasserdam zag er wel een goede grap in: het omdopen van buurgemeente Kinderdijk in Wij-Land. Kinderdijk hoort bij de gemeente Molenwaard. Die fuseert in 2019 met Giessenlanden. Beide gemeenten zoeken nog naar een geschikte naam.
Een van de opties zou 'Alblasserwaard' zijn, een naam waar Alblasserdam niet zo blij mee is. Paans vindt dat die naam voor verwarring kan zorgen. Om een statement te maken, liet Paans het zogeheten kombord van Kinderdijk vervangen door Wij-Land.
Paans: "Het bord is een speelse knipoog naar een quote die Alblasserdam gebruikt in de Drechtsteden: 'Jij en ik; samen zijn we wij'. Maar de naam staat ook voor het nieuwe wij-gevoel dat met het samengaan van de twee gemeenten wordt beoogd."
Het bord blijft niet hangen. Paans wil het binnenkort aanbieden aan Molenwaard en Giessenlanden.

Wondervoer voor honden

Nooit meer hondenpoep opruimen? Sommige baasjes zouden er hun linkerarm voor over hebben. Hondenvoermerk WOOOF had voor hen goed nieuws: dankzij 'revolutionair hondenvoer' kunnen eigenaren de poepschep voortaan thuis kunnen laten.
"WOOOF hoort vaak dat de ontlasting van hun viervoetige klanten veel minder wordt op hun geperste brok", schreef het bedrijf. "Met de nieuwe NOPOOO brok zou het dus betekenen dat er helemaal geen ontlasting meer is."
Kunnen we de politiek alvast vragen om de hondenbelasting af te schaffen? Helaas niet. De woordvoerster van WOOF gaf ridderlijk toe dat het ging om een 1-aprilgrap.

Paul de Leeuw tegen vloeken

De uitgesproken komiek Paul de Leeuw heeft zich ontpopt tot schrijver van brave jeugdlectuur. Samen met de Bond tegen vloeken werkt de cabaretier aan een 'kinderboek zonder vloeken en andere grove taal'.
"Het kinderboek moet in september-2017 verschijnen en krijgt de titel: Het geheim van de leeuw & de papegaai. De omslag is al klaar", meldde de bond in een persbericht, inclusief fraaie foto van de cover van het boek.
De Leeuw-minnende ouders doen er goed aan om niet meteen naar de boekenwinkel te rennen om een exemplaar te reserveren. Het gaat om een 1-aprilgrap, zo gaf de bond toe.