nieuws

Beste oliebollenbakker helpt noodlijdende hockeyclub

Hockeyclub HV Spijkenisse (HVS) zit diep in de financiële problemen. De voorzitter heeft bijna 200.000 euro illegaal vergokt en dat geld kwam uit de clubkas. De hockeyclub staat nu op de rand van een faillissement. Een crisisteam probeert te redden wat er te redden valt.
Een van de reddende engelen is Meesterbakkerij Voskamp uit Spijkenisse. "Wij als beste oliebollenbakker van Nederland zien onze hockeyclub hier in Spijkenisse kapot gaan, dus we dachten meteen daar moeten we iets voor doen", aldus Astrid Voskamp van de gelijknamige bakkerij.
Meer dan 5000 oliebollen zijn er gebakken. Op zaterdag gaan ze grif over de toonbank. "Het is al april, maar dat maakt kennelijk niemand iets uit. Iedereen wil graag oliebollen kopen voor dit goede doel", aldus een bezoeker die 20 oliebollen kocht.
Het geld dat wordt opgehaald met de oliebollenactie is voor de noodlijdende hockeyclub. Het gaat om zo'n 5700 euro. Dat lijkt op een druppel op een gloeiende plaat. Want naast de 2 ton die mist, de hockeyclub inmiddels ook achterstallige betalingen van bijna 80.000 euro.
Via een krediet bij de bank en meer goede doel acties hoopt de hockeyclub te kunnen blijven bestaan.