112

112-nieuws: Verdachte fatale vechtpartij in café Rotterdam-Zuid langer vast | Aanhouding met stroomstootwapen

Politieauto ter illustratie
Politieauto ter illustratie © Archief
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van maandag 8 augustus.

15:47 - Verdachte fatale vechtpartij café Rotterdam-Zuid langer vast

De 38-jarige man die verdacht wordt van betrokkheid bij de fatale vechtpartij in een café aan de Wolphaertshof blijft twee weken langer vast. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag.
De vechtpartij gebeurde op 22 juli. Op 4 augustus werd de 38-jarige verdachte aangehouden. De man is vandaag voorgeleid. Hij wordt verdacht van doodslag.

15:30 - Overvallers bedrijf Heenvliet langer vast

Twee Vlaardingers die donderdag een autoverhuurbedrijf in Heenvliet zouden hebben overvallen, blijven twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de rechtbank maandag besloten.
De 30-jarige Vlaardinger zou bij de overval een pistool hebben getoond. Dat werd later door de politie uit een nabijgelegen sloot gevist. De andere verdachte is 43 jaar. De buit bestond vermoedelijk uit papieren. Wat daar op stond is onbekend.

15:22 uur - Man (34) aangehouden met behulp van stroomstootwapen

De politie heeft afgelopen zondag in Rotterdam een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden met een stroomstootwapen, omdat hij zich hevig verzette tijdens een aanhouding. De Tilburger werd gefouilleerd na een overlastmelding op de Jagerslaan. In de straat trof de politie vier mannen, die allen gefouilleerd werden.
Bij de 34-jarige Brabander werd ook een mes in zijn zak gevoeld. Daarop werd de man aangehouden, maar die ging zo in verzet dat hij met behulp van het stroomstootwapen onder controle moest worden gebracht. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog een celstraf uit moest zitten.

08:50 uur - Slachtoffer steekpartij Provenierssingel doet geen aangifte

De 66-jarige man die zondagavond werd neergestoken op de Provenierssingel in Rotterdam gaat geen aangifte doen. Bij een steekpartij raakte hij gewond aan zijn been. De politie denkt dat het om een conflict in de relationele sfeer gaat.

07:49 uur - Twee scooters botsen op elkaar in Berkel en Rodenrijs

Maandagochtend zijn op het fietspad langs de Provincialeweg in Berkel en Rodenrijs twee scooters op elkaar gebotst. Een van de bestuurders is door ambulancepersoneel behandeld en naar het ziekenhuis gestuurd, hij zou gewond zijn aan zijn been. Beide scooters zijn flink beschadigd, eentje wordt opgehaald door een bergingsbedrijf.

07:48 uur - Internetstoring in Sliedrecht is opgelost

Volgens een woordvoerder van VodafoneZiggo is de internetstoring die Sliedrecht teisterde opgelost. Sinds zondagochtend hadden klanten van VodafoneZiggo geen internetverbinding, rondom 03:00 uur is de storing verholpen.
Op Allestoringen.nl komen nog altijd meldingen binnen van klanten die geen internet zeggen te hebben. In principe moet de internetverbinding zich automatisch herstellen, zegt de woordvoerder. Gebeurt dat niet? "Zet dan je modem uit en aan."

03:59 uur - Twee zwaargewonden na ernstig ongeval in Den Bommel

Zondagnacht zijn er twee mensen zwaargewond geraakt bij een ongeluk met twee auto's in Den Bommel, op de N59. Het gaat om een 23-jarige man uit Stellendam en een 28-jarige vrouw uit Vlissingen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon raakte lichtgewond, diegene is ook naar het ziekenhuis vervoerd.
De brandweer heeft hand- en spandiensten verricht, de politie doet verder onderzoek naar het ongeval. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.
Eén van de betrokken auto's na het ongeval bij Den Bommel
Eén van de betrokken auto's na het ongeval bij Den Bommel © Ooggetuige