nieuws

Amateurvoetbal: Sportclub Feyenoord nadert koploper

In de Eerste Klasse B versloeg Sportclub Feyenoord zaterdag koploper FC 's-Gravenzande met 2-0. Doelpuntenmakers voor de rood-witten waren Paul Norbuis en Matthew Jones.
Sportclub Feyenoord doet na deze zege weer volop mee om het kampioenschap in de Eerste Klasse B. De ploeg van Cesco Agterberg staat nu tweede met 38 punten uit 21 wedstrijden. FC 's-Gravenzande heeft als koploper drie punten meer dan Sportclub Feyenoord.

Tweede Divisie

Excelsior Maassluis en FC Lienden hielden aan de Lavendelstraat de bordjes in evenwicht. De uitslag bij die wedstrijd was 2-2. Voor de Tricolores scoorden Daan Smith en Jeremy Moreno. Excelsior Maassluis bevindt zich in de subtop en heeft 42 punten verzameld.
Barendrecht kwam om 18:00 uur thuis in actie tegen De Treffers. Op het eigen sportpark De Bongerd kwam de ploeg van coach Adrie Poldervaart ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Joey Jongman en Bas Mourits scoorden voor de Barendrechters.
Jong Sparta mag zondag om 14:00 uur op Het Kasteel aantreden tegen AFC.

Derde Divisie

ASWH hield zaterdag aan de wedstrijd tegen VVOG maar een puntje over. Het duel tussen de twee subtoppers eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht was Jesper van den Bosch trefzeker. ASWH is de nummer zes op de ranglijst met 45 punten uit 28 wedstrijden.
SteDoCo verzaakte in een rechtstreeks duel tegen Odin '59 om uit te lopen. De ploeg uit Hoornaar verloor met 2-1. Het doelpunt van Jay Jay Meierdres was niet voldoende. SteDoCo ziet nummer vijftien Odin '59 dichterbij komen en is veertiende. De nummer vijftien van de Derde Divisie Zaterdag moet uiteindelijk nacompetitie spelen om lijfsbehoud.
Capelle speelde dankzij twee goals van Kai Fens thuis met 2-2 gelijk tegen Quick Boys. De ploeg van trainer Winand van Loon blijft door dit gelijkspel dertiende staan met 34 punten uit 28 wedstrijden. Ook Capelle is nog niet veilig voor nog een jaartje in de Derde Divisie.

Hoofdklasse A

Sliedrecht wist Smitshoek in de derby met 5-2 te kloppen. Voor de thuisploeg waren Coen van der Waal (2x), Mike Langerak, Dennis Verhoef en Sjoerd van der Waal trefzeker. Namens Smitshoek scoorden Erwin Bravenboer en John de Ronde. Door deze overwinning nadert Sliedrecht (veertiende) tot één punt van Smitshoek (dertiende).
In elk geval 'hielp' Spijkenisse de regioploegen in de onderste regionen door hekkensluiter FC Breukelen met 2-1 te verslaan. Michael van Dommelen was tweemaal de gevierde man met een doelpunt. Spijkenisse is derde met 44 punten uit 23 wedstrijden, maar de ploeg heeft een duel meer afgewerkt dan de bovenstaande concurrenten Achilles Veen (46 punten) en Ter Leede (44 punten). Het gat tussen nummer laatst FC Breukelen en Sliedrecht is nu zes punten, maar FC Breukelen heeft nog een wedstrijd tegoed.
RVVH behaalde met een 1-1 gelijkspel een knap resultaat tegen koploper Achilles Veen. Benjamin Martha was trefzeker namens de ploeg uit Ridderkerk. RVVH staat elfde met 27 punten uit 22 wedstrijden.
Zwaluwen kwam zaterdag niet in actie. De Vlaardingers vinden zichzelf na 21 wedstrijden terug op de twaalfde plaats met 22 punten. In de Hoofdklasse A degradeert alleen de nummer vijftien. Nummers dertien en veertien spelen nacompetitie om handhaving.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl