nieuws

Vooruitblik Van Eersel: Feyenoord is de favoriet

Iedere zaterdagmiddag blikt Rijnmond Sport op de radio vooruit op de komende wedstrijd van Feyenoord. Deze keer sprak presentator Walter Tempelman met radioverslaggever Dennis van Eersel over De Klassieker van zondag.
Volgens Van Eersel is Feyenoord de favoriet tegen Ajax. "Het is lang geleden dat Feyenoord zo meedeed om de landstitel. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan. Feyenoord gaat als koploper naar Amsterdam. Dat is pas zes keer eerder voorgekomen. Je zou het bijna kunnen afmaken als je morgen wint."

Tatoeages

Toch merkt Van Eersel dat er enige twijfel onder de Feyenoord-supporters heerst. "Het lijkt wel een soort vloek om dat uit te spreken. 'Ga niet te vroeg juichen!', hoor je dan. Misschien durven die supporters na morgen eindelijk over de titel te praten."
Maar je hebt ook fans die van het andere uiterste zijn, merkt de watcher van Feyenoord. "Er zijn ook supporters die nu al tatoeages zetten. Daar snap ik helemaal niets van. Het past totaal niet bij Feyenoord", vindt Van Eersel.

'Een Amsterdams trucje'

Kasper Dolberg deed zaterdag vanwege een blessure niet mee met de laatste training van Ajax. Hij mist dus ook De Klassieker. De afwezigheid van de Deense spits is een meevaller voor Feyenoord.
Van Eersel had tot vrijdag zijn twijfels over de blessure van Dolberg. "Ik dacht: dit is weer zo'n Amsterdams trucje. Voor Ajax is ook deze wedstrijd een belangrijke wedstrijd. Als die club niet wint, dan is het klaar."

Puzzelen

Het meespelen van Eljero Elia tegen Ajax is nog niet zeker, maar Van Eersel houdt de buitenspeler 'in zijn achterhoofd'. Elia is fit en zou zijn opwachting kunnen maken. "Dan heb ik zoiets van: deze jongen is zo bepalend geweest voor Feyenoord. Zeker in uitwedstrijden. Hij brak wedstrijden open, bereidde doelpunten voor en gaf belangrijke assists. Dan stel je Elia toch op, zou je zeggen?", zegt Van Eersel.
Voor Feyenoord-trainer Giovanni Van Bronckhorst wordt het puzzelen met de opstelling. Tonny Vilhena is geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax. Bart Nieuwkoop zou de middenvelder uit Maassluis zomaar kunnen vervangen. Van Eersel denkt dat de Zeeuw een streepje voor heeft: "Hij valt eerder in dan een aantal andere middenvelders en maakt daarom meer minuten. Nieuwkoop doet het prima als invaller. Dus zou het logisch zijn dat Van Bronckhorst met het invullen van het middenveld bij Nieuwkoop uitkomt."
Maar Van Eersel ziet in Renato Tapia, na zijn goede interlandweek bij Peru, ook als een serieuze optie. Ondanks dat hij niet vaak in actie kwam voor Feyenoord dit seizoen. "Peru is geen pannenkoekenteam", is het oordeel van de radiocommentator over het Zuid-Amerikaanse team.

Geen toeval

Van Bronckhorst heeft niets met statistieken. Ook met die dat Feyenoord in het seizoen 2005/2006 voor het laatst in de Arena won. Van Eersel: "Twaalf jaar is gigantisch lang. Dat is geen toeval meer. Dat kun je dan niet afdoen als zomaar een statistiek."
Maar Van Eersel blijft desondanks positief: "Uiteindelijk ga je daar toch een keertje winnen. Statistisch ben ik daarvan overtuigd. Laat dat morgen maar gebeuren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl