nieuws

Sparta op eigen verjaardag onderuit tegen PSV

Sparta heeft op de 129e verjaardag van de club niet weten te stunten tegen PSV. Op het eigen Kasteel leden de Rotterdammers zaterdag een 2-0 nederlaag tegen de ploeg uit Eindhoven. Jurgen Locadia en Marco van Ginkel namen voor de regerend landskampioen al voor rust de twee doelpunten voor hun rekening.
Zoals trainer Alex Pastoor vooraf al wenste begon zijn ploeg bijzonder fel en gretig aan het duel. Desondanks leidde dat niet tot grote kansen voor Sparta. Sterker nog: de eerste kans was in de zevende minuut van Brabantse makelij. Luuk de Jong schoot namens de Eindhovenaren vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van doelman Roy Kortsmit.

Locadia vogeltje vrij

De sluitpost van Sparta had halverwege de eerste helft echter geen antwoord op de uithaal van Jurgen Locadia. De aanvaller van PSV stond zo vrij als een vogeltje en schoot vanaf ruim twintig meter hard binnen met links in de linkerhoek: 0-1. Na de openingstreffer zette de thuisploeg de jacht op de gelijkmaker in. Dat ging via Sherel Floranus, die minder succesvol was van afstand. Zijn inzet belandde in de handen van PSV-keeper Jeroen Zoet.
Naarmate de eerste helft vorderde werd Sparta gevaarlijker en profiteerde het na ruim een half uur spelen bijna van geklungel in de achterhoede van de bezoekers. Zoet ging in de fout, waarna Jerson Cabral snel moest handelen en de bal vervolgens naast werkte. Hoewel een gelijkmaker waarschijnlijk leek, was het PSV dat op slag van rust de marge verdubbelde. Marco van Ginkel snoepte de bal af bij Rick van Drongelen en profiteerde optimaal.

Invallers helpen Sparta niet

Na de thee gooide Pastoor het over een andere boeg. Eerst bracht hij na tien minuten Craig Goodwin en iets later kwam ook pinchhitter Mathias Pogba binnen de lijnen. Vooralsnog was het Kortsmit die vaker handelend moest optreden dan zijn collega Zoet. Hij redde op schoten van oud-Spartaan Jetro Willems en doelpuntenmaker Locadia. Laatst genoemde speler leek even later zijn tweede te maken, maar hij schoot op de paal.
Sparta moest het vooral hebben van standaardsituaties en ballen door de lucht. Verder dan een speldenprikje van Pogba en een kopbal van Michel Breuer kwam het niet. De Rotterdammers mochten vooral blij zijn dat het bij 2-0 bleef. In de slotfase raakte namelijk ook Santiago Arias nog de paal namens PSV.

Scoreverloop

0-1 21' Locadia
0-2 42' Van Ginkel