Excelsior pakt punt bij PEC Zwolle: 1-1

Excelsior heeft aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. De Kralingers speelden op bezoek in Overijssel met 1-1 gelijk. Door een goal van Django Warmerdam kwam Excelsior in de eerste helft op achterstand, maar nog voor rust redde Luigi Bruins een punt voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.
De bezoekers uit Rotterdam begonnen slecht aan het duel. PEC Zwolle zette Excelsior direct vanaf het eerste fluitsignaal onder druk en dat resulteerde onder andere in kansen voor Dirk Marcellis en Nicolai Brock-Madsen. Zij stuitten allebei echter op doelman Warner Hahn. In de 26e minuut wist Django Warmerdam de oud-keeper van Zwolle wél te passeren. De volledig vrijstaande middenvelder zag zijn harde afstandsschot binnenvliegen: 1-0.

Snelle gelijkmaker

Het verdiende tegendoelpunt schudde Excelsior wakker. Uit het niets kwam het bijna tien minuten later zelfs op gelijke hoogte. Luigi Bruins werd bediend door Mike van Duinen en schoot de bal in het zestienmetergebied met links achter keeper Mickey van der Hart. In de slotfase van de eerste helft kregen beide teams nog kansen op de voorsprong. Danny Holla (PEC Zwolle) en Stanley Elbers (Excelsior) raakten allebei het houtwerk.
In het tweede bedrijf golfde het spelbeeld op en neer. Namens de thuisploeg was het kort na de thee opnieuw Warmerdam die het probeerde, maar dit keer schoot hij naast. Even later belandde ook de poging van Excelsior-aanvaller Fredy Ribeiro aan de voor hem verkeerde kant van de paal. De grootste kans was echter voor een verdediger van de ploeg uit Kralingen. Na een prima aanval besloot Milan Massop de bal echter voor te geven, terwijl voor eigen succes gaan wellicht een betere optie was geweest.
PEC Zwolle was eveneens dichtbij de voorsprong. Ongeveer tien minuten voor tijd voorkwam Hahn echter met een prachtige redding dat Queensy Menig van dichtbij kon scoren. Aan de andere kant stonden de vuisten van Van der Hart daarentegen weer in de weg voor Fredy. Ook een kopbal van Jordy de Wijs leverde geen succes op voor Excelsior, dat met het gelijkspel de ongeslagen reeks voortzet. Het verloor nu vier keer op rij niet.

1-0 26' Warmerdam
1-1 34' Bruins