nieuws

Papendrechtse scholieren bij winnaars UNICEF Debattoernooi

Papendrechtse deelnemers aan het debattoernooi (Foto UNICEF Nederland Guus Schoonewille)
Papendrechtse deelnemers aan het debattoernooi (Foto UNICEF Nederland Guus Schoonewille)
Een team van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht heeft samen met teams van zeven andere scholen het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi gewonnen. In totaal deden aan de wedstrijd in Arnhem bijna 60 teams mee uit heel Nederland.
De jongeren gingen met elkaar in debat over onderwerpen als vrijwilligerstoerisme, aanmeldcentra voor vluchtelingenkinderen en het al of niet accepteren van klasgenoten op snapchat.
Kylee (13) uit Papendrecht was best zenuwachtig. "Ik vond het vooral heel spannend om telkens af te moeten wachten wie we als tegenstander kregen."
Naast de scholieren van het Willem de Zwijger College wonnen ook teams van scholen uit Venray, Den Bosch, Zoetermeer, Utrecht, Schagen, Haarlem en Hilversum.
De acht winnende teams gaan op 15 september aan de vooravond van Prinsjesdag in de Ridderzaal in Den haag in debat met Kamerleden. Om hen voor te bereiden krijgen de scholieren debattraining aangeboden.
UNICEF Nederland organiseerde het toernooi samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut. Volgens de mensenrechtenorganisatie leren de scholieren door de debatten meer over kinderrechten.