FEYENOORD

Feyenoord voor het eerst met politie en gemeente om tafel over jonge hooligans

COC-kantoor in Rotterdam beklad met anti-homoleuzen
COC-kantoor in Rotterdam beklad met anti-homoleuzen © MediaTV
Een delegatie van Feyenoord zit begin september aan tafel met de gemeente Rotterdam en een afvaardiging van de politie om te praten over de toenemende problemen met (veelal) jonge hooligans in de stad. Het aantal incidenten is de afgelopen jaren in rap tempo toegenomen en de club wil gezamenlijk tot een oplossing komen.
Het meest recente voorbeeld is de bekladding van het huis van wethouder Robert Simons met leuzen van de Rotterdamse Jongeren Kern (RJK). Een groep waar zowel Feyenoord als de politie eigenlijk niet van weten wie er deel van uitmaken. En dat maakt dat ze lastig aan te pakken zijn.
Feyenoord reageert met afkeuring op het zoveelste incident. "Wij betreuren dit ten zeerste en keuren elk gedrag van intimidatie af. Het is een maatschappelijk probleem. We moeten als club, gemeente en politie bekijken hoe we dit samen kunnen tackelen. In september zitten we voor het eerst hierover met elkaar om tafel."
De aanzet om te komen tot deze afspraak is begin juni al geplaatst. Het homofobe en antisemitische RJK-spandoek na de finale van de Conference League en de incidenten rondom de Roze Kameraden van destijds vormden de aanleiding om vanuit de club een uitnodiging tot een dergelijk gesprek te sturen. Zo werden de sportschool van Roze Kamaraden-oprichter Paul van Dorst en het Rotterdamse COC-kantoor beklad. Ook werden eerder al politici en Feyenoord-bestuurders thuis opgezocht en geintimideerd door tegenstanders van Feyenoord City.
Vanwege vakanties en de vorming van een nieuwe coalitie kon er niet eerder dan september een datum gevonden worden.