EVENEMENT

Grootste gratis Indische markt van Nederland strijkt neer in Dordrecht: ‘Het hoogtepunt van het jaar’

De Dordtse Pasar begon ooit als idee van Vera Andreas
De Dordtse Pasar begon ooit als idee van Vera Andreas © RTV Dordrecht
Kruidige geuren en Indische muziek, dat kan maar een ding betekenen: de Pasar Malam is weer neergestreken in het centrum van Dordrecht. Het mooie weer zorgde er mede voor dat de grootste Indische markt van de regio een vliegende start kende. Veel bezoekers proefden al de sfeer én de lekkernijen bij de tientallen kramen en dat kan nog tot en met woensdag.
De Dordtse Pasar begon ooit als idee van Vera Andreas, de eigenaresse van Toko Y-von in Dordrecht. "Ik heb het in 2011 opgezet, met de bedoeling dat het voor iedereen gratis toegankelijk moest zijn", vertelt ze aan RTV Dordrecht tijdens het opscheppen van Indische maaltijden. "En kijk: het is uitgegroeid tot een heel mooi evenement. Het is het hoogstepunt van het jaar voor mij."
Een evenement waar de sfeer altijd gemoedelijk is, zelfs in de lange wachtrijen voor de eetkramen. "We hebben heel veel kramen staan, maar belangrijk ook voor de Indo’s: heel veel eetkramen, heel veel verschillende soorten eten", legt mede-organisator Cola Bleeker uit. "En we hebben twee podia met bands, artiesten en dansgroepen. Voor iedereen wat wils."
Eten, véél eten op de Pasar Malam
Eten, véél eten op de Pasar Malam © RTV Dordrecht
De bezoekers zijn blij dat het weer zover is. "Ik ben zelf Moluks. Ik organiseer zelf ook veel Pasar Malams. Dan is het leuk om ergens anders te kijken. Al die geuren, overal struinen... en nu heb ik trek!"
Maar naast het genieten van het eten gaat het vooral ook om het weerzien van familie en vrienden. "Het gaat ook om elkaar ontmoeten. Iedereen ziet zoveel bekenden, ze zijn blij om iedereen te zien", voegt Andreas hieraan toe. "Iedereen geniet."
De Pasar Malam is tot en met woensdag te bezoeken
De Pasar Malam is tot en met woensdag te bezoeken © RTV Dordrecht
De grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van Nederland is nog tot en met woensdag te bezoeken in Dordrecht.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.