FC RIJNMOND PODCAST

Sparta naar Voren! Over competitiestart tegen SC Heerenveen: 'Laat deze wedstrijd een vertrekpunt zijn naar mooier voetbal'

Sparta naar Voren! Dé Sparta-podcast, elke woensdag bij Rijnmond
Sparta naar Voren! Dé Sparta-podcast, elke woensdag bij Rijnmond © Rijnmond
De eredivisie is eindelijk weer begonnen voor Sparta en dus is het ook weer tijd voor een nieuwe Podcast Sparta. Ruud van Os, Sinclair Bischop en Frank Stout hebben met veel vertrouwen gekeken naar de eerste wedstrijd van de Rotterdammers tegen SC Heerenveen: "Het was niet sprankelend wat de ploeg liet zien, maar trainer Maurice Steijn kan hier wel verder mee", denkt Bischop.
De eindstand van het duel was 0-0 en dat gaf een goed beeld van de wedstrijd. Er waren weinig kansen voor beide ploegen waardoor de wedstrijd niet het hoogtepunt was van het weekend. "Dat Sparta niet altijd leuk kan spelen snap ik. Je kan het alleen niet maken naar je achterban om na afloop te zeggen dat het ook niet nodig is om leuk te spelen", vindt van Os.
"Je kan niet wegkomen met alleen punten pakken, daarvoor kijk ik niet naar Sparta. Als ik wedstrijden kijk, wil ik verwend worden met leuk voetbal en niet kijken of ze niet verliezen. Ik heb begrip dat ze tegen Heerenveen niet leuk speelden, maar het gaat er ook om dat je dat niet teveel uitdraagt naar je publiek. Laat deze wedstrijd een vertrekpunt zijn naar mooier voetbal."
"Het is goed dat je met een gelijkspel aan het seizoen begint als Sparta", vervolgt Bischop. "Ik hoop dat er een goede visie is en dat ze het publiek willen vermaken. De trainer houdt daar ook van dus ik denk dat dat wel goedkomt." Omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen was, geloven de heren ook dat de supporters geduld hebben met hun ploeg. "De achterban dacht ook, 'Hoe gaat Sparta zich houden tegenover Heerenveen', en dat hebben ze goed gedaan."

Een nieuw doel

Ondanks het 0-0 gelijkspel waren er genoeg spelers die goede dingen lieten zien aan de mannen. "Jason Eyenga-Lokilo liet een goede indruk achter, al is dat wel een momentenvoetballer", vindt Bischop. "Hij liet leuke dingen zien en daar kan Sparta echt wel verder mee. Ook oud-Feyenoorder Jonathan de Guzmán is nog niet de oude, maar je ziet wel de rust die hij heeft en hij laat goed de contouren van Sparta zien."
Jason Eyenga-Lokilo in actie voor Sparta
Jason Eyenga-Lokilo in actie voor Sparta © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
Nadat Sparta afgelopen seizoen op de laatste speeldag zichzelf handhaafde, moet het dit seizoen beter gaan voor de ploeg van Maurice Steijn. Sparta zou op basis van de begroting op de tiende plaats moeten eindigen. Volgens Van Os zou het dan ook geen prestatie zijn als Sparta dit doel haalt, maar iets wat de ploeg minimaal moet bewerkstelligen.
"We hebben jaren gehad dat we zeiden dat het knap zou zijn als Sparta boven de achttiende plaats uitkomt. Nu Sparta de tiende begroting van de eredivisie heeft, hoort daar ook een prestatie bij. Je moet echt gewoon rond de tiende plek eindigen omdat het beleid van Sparta is veranderd. Ze zetten stappen en krijgen meer inkomsten waardoor Sparta dus hoger komt in die ranglijst. Sparta is verplicht rond de 10e plek te eindigen."
In het nieuwe seizoen veranderd de programmering van de Sparta Podcast. In tegenstelling tot vorig seizoen komt elke woensdag de podcast online en vanaf 7 september wordt deze ook uitgezonden op Rijnmond TV om 17:15 uur. Ook op de radio zal de podcast te horen zijn.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.