DIEREN

Is het een wolf of een grote hond? Hellevoeter schrikt van groot dier in weiland

De uitvergrote foto die maandagochtend werd gemaakt
De uitvergrote foto die maandagochtend werd gemaakt © Privé
Zit er in de polder rond Rockanje een wolf? Of is het gewoon een grote hond? Dat is wat een inwoner van Hellevoetsluis zich afvraagt nadat hij maandagmorgen rond een groot dier door het veld zag lopen. Iemand van het meldpunt Wolven in Nederland denkt na het zien van de foto aan een grote hond.
"Ik reed rond 07:00 uur langs een weiland in de buurt van Rockanje", vertelt de Hellevoeter. "Ik kijk altijd goed om me heen. Plotseling zag ik iets groots lopen. Ik dacht: dat is wel een hele grote herdershond."
De afstand tussen de man en het dier was zo'n dertig meter. "Ik stond stil. Hij keek me aan. Toen dacht ik: dat is een wolf. Hij liep op z'n gemakkie. Zoals je ook wel op de televisie ziet. Hij snuffelde, zocht misschien naar konijnen of ander voedsel."
Bij het maken van de foto was het dier al veel verder weg
Bij het maken van de foto was het dier al veel verder weg © anoniem
De man kon niet direct een foto maken. "Ik moest keren om de foto te kunnen maken. Toen was de afstand inmiddels vijftig of zestig meter. Ik maakte de foto's met mijn telefoon. Dat is toch anders dan met een fototoestel. Maar de contouren laten zien dat het geen klein dier is."
Volgens Glenn Lelieveld van het meldpunt Wolven in Nederland gaat het, na het zien van de foto, niet om een wolf. "Ik denk eerder aan een hond. Ook vanwege de krullende staart. Maar het blijft moeilijk te zien."
De wolf is in de regio Rotterdam nog niet gezien volgens Lelieveld. "Er heeft er wel een tijdje één in de omgeving van de Brabantse wal in de buurt van Bergen op Zoom gezeten. Maar je kunt het nooit zeker weten."
De Hellevoeter wil graag anoniem blijven. "Als het echt geen wolf is, word ik uitgelachen. Maar ik heb nog steeds dat beeld voor mij. Morgenochtend rij ik er weer langs. Misschien zie ik 'm nog een keer, al is die kans klein."