nieuws

RET: busvervoer Hoekse Lijn goed van start

"Het is natuurlijk even wennen voor iedereen. Maar tot nu toe gaat het gewoon goed", zegt een buschauffeur van de vervangende bussen die de komende maanden worden ingezet op de voormalige Hoekse Lijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland.
Ook de RET is tevreden over de eerste werkdag zonder treinen. Het openbaarvervoersbedrijf zet dagelijks 35 bussen in die rijden langs de plaatsen langs de Hoekse Lijn.
De bussen zitten stampvol. "Reizigers zouden daardoor wat ongemak kunnen ervaren. Maar wij doen er alles aan om dat zoveel mogelijk te voorkomen", zegt Jurgen Lakens van de RET.
Een vrouw die reist tussen Utrecht en Hoek van Holland doet door het busvervoer een kwartier langer over haar reis. "Dat valt een beetje tegen."
Een andere reizigers is positiever. "Het is op zich niet slecht geregeld. Het is een beetje verwarrend de eerste dag om de halte op te zoeken. Voor de rest van het wel mee, qua reistijd ook."
Er is een sneldienst, bus 711, die rechtstreeks heen en weer rijdt tussen Schiedam en Hoek van Holland. Buslijn 713 doet alle plaatsen van de oude Hoekse Lijn aan.
De spoorlijn wordt de komende maanden omgebouwd tot metrolijn B. Vanaf september moeten de metro's gaan rijden tussen Nesselande en Hoek van Holland.