FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Bij Feyenoord heeft Danilo de lat hoog gelegd voor Gimenez'

Bart Nolles, Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Robert Maaskant
Bart Nolles, Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Robert Maaskant © Rijnmond
De Rotterdamse eredivisieclubs hebben een goed weekend achter de rug. Zo pakte Sparta een punt tegen sc Heerenveen, begon Excelsior met een driepunter bij SC Cambuur en won Feyenoord bij Vitesse. In FC Rijnmond spraken analist Robert Maaskant en Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop uitgebreid over de eerste speelronde van de eredivisie.
Maaskant vindt dat er niet te overdreven gedaan moet worden over de overwinning op Vitesse. "Dit is geen echte graadmeter. Het was een hele knappe overwinning en ik had een moeizamere wedstrijd verwacht. We moeten alleen Vitesse nog op waarde gaan schatten, al doet dat niets af dat Feyenoord heel knap heeft gewonnen. In Nederland slaat iedereen alleen gelijk door en wordt er gelijk gepraat over een kampioenschap en dat is nog veel te vroeg."
"Er vielen verschillende spelers positief op bij Feyenoord", vindt Van Eersel. "Danilo en Sebastian Szymanski speelden goed en Javairo Dilrosun maakte gelijk het doelpunt van het jaar." Bischop is het hier mee eens: "Danilo heeft de lat hoog gelegd voor Santiago Gimenez. Hij was goed aanspeelbaar, werkte hard, is snel en kan goed koppen. Danilo is best wel een complete spits."
Danilo viert zijn goal voor Feyenoord tegen Vitesse
Danilo viert zijn goal voor Feyenoord tegen Vitesse © Orange Pictures - Peter Lous

Transfers bij Feyenoord

Het is de zomer van grote transfers bij Feyenoord. Na Luis Sinisterra en Tyrell Malacia lijken ook Marcos Senesi en Fredrik Aursnes een transferklapper te maken. Door de vele uitgaande transfers moeten er ook veel nieuwe spelers gehaald worden en dat wordt nog best lastig volgens Van Eersel.
"Als je echt een stap wil maken als topclub, dan moet je ook in de breedte sterker gaan worden. Als er nu zoveel spelers wegvallen, heb je nog steeds niet veel achter de hand. Je hebt nu alleen nog maar één op één spelers vervangen." Bischop is het daar niet helemaal mee eens. "Als je enorm veel spelers gaat halen, raken spelers ook eerder geïrriteerd omdat ze niet spelen."

Knap punt voor Sparta

Ook Sparta is goed begonnen aan het nieuwe eredivisieseizoen. De ploeg van Maurice Steijn pakte een punt tegen sc Heerenveen, maar deze wedstrijd zal niet de schoonheidsprijs winnen. "Het is een mooi punt voor Sparta in Friesland. Maar als je uitkeek naar een nieuw eredivisieseizoen, dan voldeed het absoluut niet aan je verwachtingen", aldus Maaskant.
Van Eersel denkt hier anders over. "Vorig jaar wilden ze leuker spelen en meer winnen, maar we weten allemaal hoe dat in de eerste seizoenshelft ging. Sparta heeft niks weggegeven in Friesland, terwijl het altijd een moeilijke wedstrijd is. Ik vind het een heel knap punt van de ploeg."

'Excelsior kan er vrijdag heel goed voor staan'

"Excelsior heeft een hele knappe prestatie geleverd", vindt Bischop. De Kralingers wonnen namelijk met 0-2 van Cambuur en staat daardoor op dit moment op een gedeelde derde plek. "Als Excelsior vrijdag ook wint van Vitesse, sta je er gewoon heel goed voor."
Ook Maaskant is onder de indruk van de prestatie, maar hij wil niet doorslaan. "Het is wel realistisch om te zeggen dat Excelsior een grote kans maakt op degradatie. Ondanks deze overwinning, werden ze helemaal ondersteboven geschoten door Cambuur."