nieuws

Waar is het bordje 'Paal in wegdek'?

Fietsers en omwonenden van de Van Beethovenlaan in Schiedam zijn verbijsterd. Er staat een lantaarnpaal midden op het nieuw aangelegd fietspad langs de laan. Zondag zijn er op last van de gemeente waarschuwingsborden omheen geplaatst.
Het is oppassen geblazen voor fietsers en hardlopers die gebruik maken van het fietspad en het naastgelegen voetpad tussen het Sibeliusplein en het Griegplein. "Het is echt een droefenis."
Een fietser reageert laconiek: "Ze kunnen er wel een bordje neerzetten: paal in wegdek. Het is natuurlijk een rare situatie."
De lantaarnpaal geeft gewoon licht. Dus 's avonds en 's nachts lijkt de kans op ongelukken minder groot.
De gemeente Schiedam erkent dat er iets niet goed is gegaan. Ooit was er alleen een voetpad en stond de lantaarnpaal er goed. Maar nu is ernaast een fietspad aangelegd.
Nog deze week hoopt de gemeente de gewraakte paal te hebben weggehaald. "Ik ben geen lantaarnpaaldeskundige, maar ik denk dat hij gewoon een metertje wordt opgeschoven", zegt Aad van der Wel van de gemeente.
Het is niet voor het eerst dat er in Schiedam op een vreemde plek een lantaarnpaal is aangelegd. In 2014 gebeurde dat ook al, toen midden in een stoep.