nieuws

Breuer wil nog één jaar door bij Sparta

Michel Breuer speelt zo goed als zeker ook volgend seizoen bij Sparta. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om het aflopende contract met één seizoen te verlengen.
''We zullen er als het goed is wel snel uitkomen'', zegt Breuer tegenover RTV Rijnmond. Vorige week kreeg de routinier een formele ontslagbrief in de bus, maar Sparta gaf direct aan met de 36-jarige aanvoerder door te willen.
Breuer, die volgend seizoen 37 is, is niet bang dat hij net één jaar te lang doorgaat. ''Het voelt eigenlijk op dit moment niet veel minder als voorgaande seizoenen wat betreft herstel. Dan ben je er voor jezelf snel uit, omdat je ook nog graag wilt blijven spelen'', aldus Breuer.
Dinsdag speelt Sparta in Heerenveen tegen een voormalig club van Michel Breuer en de kans bestaat dat trainer Alex Pastoor Breuer rust geeft. Aangezien Sparta in zes dagen tijd drie wedstrijden moet afwerken is dat een optie. ''Twee dagen rust tussen een wedstrijd is op het randje, maar ik heb wel het gevoel dat ik het aan moet kunnen. Het is wel zo dat mocht je geblesseerd raken iedereen zegt zie je nu wel. Als speler zeg je al snel dat het allemaal wel kan, maar de trainer kan er wat nuchter tegen aan kijken'', zegt Breuer.
Sparta kan in Friesland geen beroep doen op Roland Bergkamp, Bart Vriends en Daniel Breedijk. Die laatste heeft afgelopen zondag zijn rentree gemaakt na lang blessureleed bij Jong Sparta.