WEERBERICHT

Het weer van vandaag: zonnig én warm

Het weer van dinsdag 9 augustus
Het weer van dinsdag 9 augustus © Rijnmond
Vandaag is het zonnig met in de namiddag vanuit het noordwesten nog wat hoge sluierbewolking. Het blijft droog en de maximumtemperatuur varieert van 24°C langs de kust tot 26°C in het oosten van het Rijnmondgebied. Er staat een matige noordoostenwind, vanmiddag waait de wind langs de kust uit het noorden.
Vanavond is het eerst nog zonnig, al zijn er ook velden sluierbewolking zichtbaar. Het blijft verder droog. Vannacht is het helder en komt er ook nog wat sluierbewolking voor. De temperatuur daalt naar een graad of 14. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.
Morgen schijnt de zon volop en wordt het warmer. In de middag wordt het 27°C langs de kust tot 29°C in het oosten van de regio. Er waait een matige noordoostenwind. In de middag staat er langs de kust een matige noordenwind.
Het blijft tot in het weekend zonovergoten en het wordt dagelijks tropisch warm. De maximale temperatuur ligt tussen 30 en 33 °C. We zijn dan ook vertrokken voor de dertigste hittegolf sinds 1901. Na het weekend wordt het minder warm, komt er meer bewolking en gaan er ook elke dag enkele buien vallen.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 11 en 20 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 22,7 graden en de minimumtemperatuur 13,6 graden. Er valt gemiddeld 31,3 mm neerslag.