BIZAR

Kijk terug! Koorddanser maakt spectaculaire oversteek boven Maas in Rotterdam

De koorddanser loopt recht boven de Erasmusbrug
De koorddanser loopt recht boven de Erasmusbrug © Rijnmond
Het is 'm gelukt! Een koorddanser heeft in één keer de bizarre oversteek van het gebouw De Rotterdam naar de Zalmhaven gehaald. Hij legde 625 meter over de Nieuwe Maas af in ongeveer 50 minuten. En dat op een hoogte van zeker 150 meter.
Bekijk hier de hoogtepunten uit de spectaculaire oversteek:
De Rotterdam is 150 meter hoog, de Zalmhaventoren 215 meter. De 30-jarige Estse koorddanser Jaan Roose maakte de oversteek voor een evenement van Red Bull. Het was niet de eerste keer dat Roose een dergelijke stunt onderneemt: vorig jaar liep hij in de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina al op ongeveer honderd meter hoogte tussen de wolkenkrabbers door.
De bewoners van De Rotterdam ontvingen eerder al een brief, waarin staat dat Roose zijn kunstje ook in Rotterdam zou gaan opvoeren. De avond voor de complete oversteek oefende hij al. Dat leverde al tal van verbaasde reacties op van mensen op sociale media.
Een woordvoerder van Red Bull meldde voorafgaand aan de oversteek dat Roose net zoveel zou pogingen wagen totdat hij in één keer, ononderbroken de overkant bereikt. 50 minuten na de start bleek dat hij aan één poging genoeg had.
Kijk hieronder de complete oversteek terug: