VLUCHTELINGEN

Tentenkamp in Rotterdam als protest tegen 'inhumane' opvang vluchtelingen

Het protestkamp in de Spaanse Polder is maandag opgebouwd
Het protestkamp in de Spaanse Polder is maandag opgebouwd © OPEN Rotterdam
Een menswaardiger opvang van vluchtelingen in Nederland en de rest van Europa. Om daarvoor aandacht te vragen staat in de Rotterdamse Spaanse Polder een tentenkamp. De bouw van dit zogenoemde No Border Camp begon begin deze week.
Activisten vanuit heel Europa werken aan de activiteiten, die deze week in het tentenkamp worden ontplooid. Voor deze actie waren geen vergunningen aangevraagd, maar vanuit de gemeente is volgens een woordvoerder van het kamp maandag alsnog toestemming gegeven voor het kamp.
Tot en met vrijdag zijn er verschillende activiteiten in het kamp, waaronder verschillende workshops, tentoonstellingen, optredens en films.

Gebrek aan acute opvang

De opvang van vluchtelingen is een doorlopende uitdaging, die onlangs weer actueel werd door het gebrek aan acute opvang- en slaapplaatsen in ons land. Vluchtelingen moeten regelmatig in de buitenlucht overnachten.
Door de veiligheidsregio's in ons land is door het kabinet al twee keer verzocht om te zorgen voor extra opvanglocaties voor duizenden asielzoekers en statushouders.
BRON: mediapartner Open Rotterdam