nieuws

Reuzenrad Markthal Rotterdam eerder weg

Het reuzenrad bij de Markthal in Rotterdam is een week eerder weg dan gepland. Het was de bedoeling dat het tot 9 april zou blijven. Maar maandagmiddag is het laatste deel van het 55 meter hoge rad weggehaald.
Het rad gaat naar Amsterdam. Dat was al gepland, maar het vertrek naar de hoofdstad is naar voren gehaald, zegt Arend Harms. Hij is de exploitant van het reuzenrad: "We staan met Koningsdag eigenlijk altijd in Amsterdam. Dat zou dit jaar plaatsvinden van 14 tot en met 29 april. Vier of vijf dagen geleden kregen we tot onze verbazing te horen dat het niet doorging, omdat de koning op het paleis een diner heeft met 150 personen."
Het evenement op de Dam wordt nu gehouden van 7 tot en met 23 april. Harms baalde, maar wilde toch niet in Rotterdam blijven. "Ik sta al een jaar of tien op Koningsdag op de Dam. Tja, om dat nu helemaal af te blazen en te zeggen, we blijven zeven dag in Rotterdam in plaats van die zeventien dagen in Amsterdam. Ja, dat is natuurlijk ook een dingetje."
Het reuzenrad stond dit jaar voor het laatst op de Binnenrotte. De gemeente sluit niet uit dat het terugkeert naar de stad, maar dat zal op een andere plaats moeten.