FEYENOORD

Van Beek keert met SC Heerenveen bij Feyenoord terug op bekende grond: 'Trots op de periode die ik daar heb gehad'

Sven van Beek in duel met Luis Sinisterra
Sven van Beek in duel met Luis Sinisterra © Orange Pictures - Yannick Verhoeven
Wie in 2015 Sven van Beek zag scoren voor Feyenoord tegen Ajax, had waarschijnlijk een glansrijke carrière voorspeld voor de verdediger. Inmiddels is Van Beek al ruim anderhalf jaar weg uit Rotterdam en tegenwoordig is hij aanvoerder van SC Heerenveen. Van Beek begon overtuigend in De Kuip, maar na veel blessures hield zijn avontuur bij de Rotterdammers op. Zaterdag spelen de Friezen tegen Feyenoord. Met Van Beek, waarschijnlijk, in de basis.
Voor de verdediger is komende zaterdag natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Hij krijgt altijd een dubbel gevoel bij Feyenoord. "Enerzijds mooi dat ik een aantal prijzen heb gepakt bij de club, maar ik heb tegelijkertijd ook veel dieptepunten gehad met mijn vele blessures. Ik had mijn Feyenoord-periode anders voor ogen, maar ik ben nog altijd heel trots op de tijd die ik daar heb gehad."
Voor veel Feyenoord-fans zal het seizoen 16/17 warme herinneringen oproepen toen Feyenoord kampioen van Nederland werd. Voor Van Beek doet dat jaar echter extra pijn. "Ik wil altijd het hoogst haalbare halen en zo'n kampioenschap wil je van zo dichtbij mogelijk meemaken, maar dat mocht voor mij niet zo zijn. Feyenoord is kampioen geworden, maar voor mijn gevoel ikzelf niet helemaal. Het was een mooie ervaring, maar ik had hem wel anders willen zien."
Van Beek: 'Feyenoord werd kampioen, maar ik voor mijn gevoel niet'

Periode na Feyenoord

Inmiddels is Van Beek niet weg te denken uit het hart van de defensie bij Heerenveen. "Ik ben aanvoerder en heb vorig jaar ruim dertig wedstrijden gespeeld en daarbij ook een hoog niveau aangetikt. Ook dit seizoen ben ik weer goed begonnen tegen Sparta en dat wil ik zaterdag in De Kuip doorzetten."
Van Beek in het shirt van Feyenoord
Van Beek in het shirt van Feyenoord © Orange Pictures - Yannick Verhoeven
"Ik heb afgelopen week mijn contract verlengd tot 2025", gaat Van Beek verder. "Daar ben ik heel blij mee omdat ik ook elk weekend speel. Ik wil het hoogst haalbare uit mijn carrière halen, maar voor nu zit ik hier goed op mijn plek. Ook de trainer, Kees van Wonderen, bevalt me goed. Hij is veel met me bezig waardoor ik nog meer leer en mezelf blijf verbeteren."
Feyenoord speelt zaterdag 13 augustus om 21:00 tegen SC Heerenveen. Zondag won de ploeg van Arne Slot met 5-2 van Vitesse in Arnhem waardoor ze nu als koploper het tweede eredivisieweekend ingaan.