nieuws

Sliedrechters onder hoogspanningskabels uitgekocht

Bewoners van de Baanhoek en de Rivierdijk in Sliedrecht kunnen gebruik maken van een uitkoopregeling van de rijksoverheid. Hun huizen staan onder hoogspanningskabels en via de regeling krijgen ze de mogelijkheid hier aan te ontsnappen.
De gemeente Sliedrecht voert de uitkoopregeling namens het Rijk uit. Een paar maanden geleden heeft de Tweede Kamer ingestemd met deze regeling. Landelijk krijgen woningeigenaren daarom nu een aanbod, legt wethouder Aldrik Dijkstra uit.

Rivierdijk en Baanhoek

In Sliedrecht gaat het om eigenaren van 24 woningen: vijf aan de Rivierdijk en negentien aan de Baanhoek. Zij hebben per brief een aanbod gekregen om hun huis te verkopen aan de gemeente. Ze hebben vijf jaar de tijd om te beslissen.
Huiseigenaren zijn niet verplicht om te verkopen, benadrukt Dijkstra. "Tot op heden hebben zeven woningeigenaren aangegeven gebruik te willen maken van de regeling, te beginnen met een (eerste) taxatie van de woning", schrijft de gemeente.

Woonbestemming

Het college van Sliedrecht besluit of een pand ook echt wordt aangekocht. Zodra de gemeente een pand heeft, wordt de woonbestemming opgeheven en het pand gesloopt. Eigenaren moeten zelf op zoek naar een nieuw huis.
Het pand krijgt een andere functie of het wordt gesloopt. Dit gebeurt in overleg met achterblijvende huiseigenaren en de directe woonomgeving.
Woningeigenaren die hun huis willen verkopen kunnen zich tot 1 juli 2021 melden bij de gemeente.