nieuws

Benefietavond Erasmus MC levert 240.000 euro op

Erasmus MC Ziekenhuis
Erasmus MC Ziekenhuis © Tom van Vark
Een benefietavond voor het Erasmus MC Thoraxcentrum in Rotterdam heeft 240.000 euro opgeleverd. De avond werd maandag georganiseerd in de burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam.
Het Thoraxcentrum is speciaal voor patiënten die last hebben van hun borstholte (thorax). Artsen behandelen aandoeningen aan bijvoorbeeld hart, longen en de luchtpijp.

Sneller

Tijdens de benefietavond werd geld ingezameld voor een nieuw project. "Hiermee kunnen we een acuut hartinfarct sneller dan voorheen vaststellen", zei Jolien Roos-Hesselink. Ze is voorzitter van het Erasmus MC Thoraxcentrum.
"Voorheen moest men gemiddeld vijf uur wachten op een uitslag", vervolgde Roos-Hesselink. "Als we dit project kunnen realiseren, kunnen we straks binnen een uur vaststellen of iemand kampt met hartproblemen."

Besparen

Als veilingmeester had de organisatie Alexander Pechtold gestrikt. "Wat mij hier brengt is de stad Rotterdam", vertelde de leider van D66. "Ik zet me al jaren in voor dit doel."
"We besteden tientallen miljarden per jaar aan de gezondheidszorg", aldus Pechtold. "Daar kunnen we op besparen door te investeren in moderne toepassingen."

Veiling

In de zaal zaten honderden mensen die bieden op de veilingitems. Een opmerkelijk item is een lunch met de burgemeester van Rotterdam. "Ik verwacht dat ik toch zeker tussen de 5000 en 10.000 euro oplever", grapte Aboutaleb.

Zelf ondervonden

Rene Wolfers kreeg zeven jaar geleden een hartinfarct. Op verzoek van zijn cardioloog vertelde hij tijdens de benefietavond over zijn ervaringen.
"Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is om goed geholpen te worden", zei hij. "Mijn opa overleed 35 jaar jaar geleden aan een hartinfarct, omdat er geen goede behandeling was. Daarom ben ik het Erasmus MC zo erkentelijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl