SCHIETPARTIJ

Wildwesttaferelen met schoten in Rotterdamse kapperszaak, maar niemand doet aangifte

Politie aanwezig bij de kapperszaak aan de Slaghekstraat
Politie aanwezig bij de kapperszaak aan de Slaghekstraat © MediaTV
Op een warme zomeravond bijna een jaar geleden zit Joaquin J. in de kappersstoel in een salon in Rotterdam-Zuid. Er zijn volop klanten in de zaak en voor de vier aanwezige kappers. Als de Rotterdammer wat om zich heen kijkt, ziet hij plots in zijn ooghoeken een 'rivaal' in een kappersstoel zitten.
Die ziet hem ook. J. grijpt naar een wapen en lost schoten op de muur als afleidingsmanoeuvre om weg te vluchten. Alleen de muur wordt geraakt. Bijna een jaar later heeft nog niemand aangifte gedaan.
Vlak na het lossen van de schoten bellen buurtbewoners de politie. Ze hebben de knallen gehoord. De politie gaat naar de kapperszaak en volgens advocaat Stolk was het werk in de kapperszaak inmiddels weer gewoon opgepakt.

Kogelgaten, maar geen aangifte

J. wordt opgespoord door de politie en niet veel later opgepakt. Het slachtoffer blijkt lastiger te vinden voor de politie. De aanwezigen van de kapperszaak zeggen niet te weten waar hij te vinden is. De schietpartij in de salon aan de Slaghekstraat, een zijstraat van de Beijerlandselaan, heeft tot de dag van vandaag nog niet geleid tot een aangifte, ook al zaten er kogelgaten in de muur.
In december werd de behandeling van de rechtszaak al uitgesteld om meer getuigen te kunnen horen. "Ze lijken te bang om te praten", zegt Stolk nu in de rechtszaal.

Schoten uit noodweer

Elf maanden zit Joaquin J. inmiddels vast in de gevangenis op verdenking van poging tot doodslag. De advocaat vroeg dinsdag aan de rechtbank om deze voorlopige hechtenis op te schorten, omdat het lossen van de schoten volgens hem noodweer was. De knallen waren ter afleiding en niet om iemand te raken. De rechtbank gaat hier niet in mee en verlengt de voorlopige hechtenis. De politie krijgt de tijd om te zoeken naar meer getuigen. De zaak wordt nu weer uitgesteld tot oktober.
Als we bellen met de kapsalon, blijkt de zaak inmiddels gewisseld van eigenaar. Waar de oude eigenaar Raul is, dat weet de nieuwe eigenaresse niet. Rijnmond heeft ook geprobeerd op andere manieren in contact te komen met de oude eigenaar, maar dat leverde niets op.