nieuws

Vondst: uit het plakboek van Roland

Het 100-jarig bestaan van het Luxor Theater Rotterdam is aanleiding voor een bijzondere reünie. Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong treden voor de gelegenheid weer samen op.
Waardenberg en De Jong hebben de vaderlandse theaters onveilig gemaakt tussen 1985 en 1996. In het begin leek wat ze samen op de planken deden nog wel een beetje op cabaret, en brachten ze ook liedjes, gaandeweg werd het absurdistischer en fysieker.
Met in elk geval één keer een noodlottig gevolg. In 1994 viel Wilfried de Jong tijdens een voorstelling in Breda uit het decor, waarbij hij een heup brak.
Na het einde van hun intensieve samenwerking zijn Waardenberg en De Jong verschillende paden ingeslagen. Wilfried de Jong heeft allerlei programma's op televisie gepresenteerd en hij heeft meerderde boeken geschreven.
Martin speelde in reclamespotjes van de Gamma en stond aan de basis van de film De Marathon, waarin hij ook een belangrijke rol had. In de loop der jaren zijn Waardenberg en De Jong elkaar nog geregeld tegengekomen.
Zo hebben ze in 2011 opgetreden bij het afscheid van Rob Wiegman als directeur van het Luxor en werkten ze in 2001 mee aan een cd van het Rotterdamse kinderkoor Prettig Weekend. Roland Vonk laat het een en ander horen.