nieuws

Zeker twintig Dordtse gezinnen dakloos

SANY3407.cropresize.tmp.JPG
SANY3407.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Woningcorporatie Woonbron gaat er vanuit dat twintig tot 25 gezinnen voorlopig niet kunnen terugkeren naar hun woning in Dordrecht als gevolg van de explosie woensdag. Dat heeft een woordvoerder van Woonbron donderdag laten weten.
Zes woningen brandden volledig uit. Bij andere woningen is vooral sprake van glasschade en kozijnen die zijn ontzet. De verwachting is dat het enkele weken tot maanden duurt voordat de schade is hersteld. ,,De vraag is wat de explosie met het casco van huizen heeft gedaan'', aldus de zegsman. Een expert neemt de schade op.
Woonbron regelt voor de gedupeerden andere woningen. ,,Sommige mensen willen terugkeren, andere hebben aangegeven dat ze wat anders willen nu ze toch wegmoeten.''
In de nacht van woensdag op donderdag hebben 29 gezinnen elders geslapen. Woonbron kon zeven gezinnen onderbrengen in woningen die de corporatie beschikbaar had, vijf gezinnen zijn naar het Arthotel in Rotterdam gegaan. De overige mensen hebben zelf een slaapplaats geregeld, bijvoorbeeld bij familie.