112

Grote duinbrand in Ouddorp steeds meer onder controle, N57 bij Port Zélande nog dicht

De brandweer heeft moeite om het vuur te bestrijden vanwege een tekort aan water
De brandweer heeft moeite om het vuur te bestrijden vanwege een tekort aan water © MediaTV
De brandweer krijgt de grote brand in natuurgebied De Punt bij Ouddorp steeds meer onder controle. Volgens een woordvoerder zal de N57 tussen Ouddorp en Port Zélande, die urenlang afgesloten was, dinsdagavond nog worden vrijgegeven.
De brand in De Punt brak dinsdagmiddag rond 16:00 uur uit. Vakantiepark ECO De Punt werd vanwege de enorme rookontwikkeling gedeeltelijk ontruimd. Het ging om honderden mensen, die werden opgevangen in sportcomplex Dorpstienden in het centrum van Ouddorp. Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen gewonden gevallen. Alle vakantiegangers konden dinsdagavond weer terug naar hun huisje.
Gebrek aan water maakte het moeilijk om het vuur onder controle te krijgen. Defensie stuurde een blushelikopter, die water uit het Grevelingenmeer schepte. Voor het bluswerk was zoet water nodig, omdat zout water de pompen van de brandweer te veel beschadigt. De helikopter is later op de avond teruggetrokken. Er werd daarna alleen nog vanaf de grond geblust.
Een team uit Overijssel, dat gespecialiseerd is in de bestrijding van natuurbranden, is naar Goeree-Overflakkee gekomen om te helpen. Dat team is naar verwachting nog tot na middernacht bezig met controles.
Bij de bestrijding van de brand speelde de stevige wind de brandweer parten. Het vuur werd daardoor snel aangewakkerd en verspreidde zich in de richting van Museum R.T.M., waar oude tramwagons te zien zijn. De brandweer spoot een tijdlang water vanaf een loods van R.T.M. om te voorkomen dat het vuur het museum zou kunnen bereiken.
Bij de R.T.M. Remise vatten wel twee wagons met houtblokken vlam.