WEER

Het weer van vandaag: stralend zonnig

Het weer van woensdag 10 augustus 2022
Het weer van woensdag 10 augustus 2022 © Rijnmond
Onder invloed van een hogedrukgebied is het ook vandaag stralend zonnig en droog zomerweer in onze regio. Bovendien wordt het ook een paar graden warmer dan gisteren en komen we uit op 28 graden op het strand tot lokaal mogelijk al een tropische 30 graden verder naar het oosten in onze regio. De wind waait matig en komt uit het oosten tot noordoosten en draait langs de kust vanmiddag tijdelijk even naar het noorden.
Vanavond en vannacht is het helder en blijft het overal droog. De minimumtemperatuur komt uit omstreeks 17 graden en daarmee wordt deze nacht al wat warmer dan voorgaande nachten. De wind komt uit het noordoosten en stelt boven land weinig voor en langs de kust is deze matig rond windkracht 3.
Morgen warmt het verder op en wordt het overal tropisch warm in onze regio met temperaturen tussen de 30 en 32 graden. Verder is het opnieuw stralend zonnig en blijf het overal droog. De wind komt uit het oosten en waait matig met windkracht 3 tot 4 en kan in de middag aan de kust tijdelijk draaien naar het noorden.

Vooruitzichten

Ook de komende dagen blijft het aanhoudend zonnig en tropisch warm zomerweer en kunnen we aankomende zaterdag waarschijnlijk officieel een hittegolf noteren. Dit zou dan de dertigste hittegolf zijn sinds de metingen in 1901. Na het weekend komt de klad er in en krijgen we te maken met meer bewolking en kan er hier en daar een bui vallen. Ook de temperatuur levert een aantal graden in maar het blijft warm.