BRAND

Duinbrand bij Ouddorp uit: 'Geen aanwijzing voor brandstichting'

De brandweer druk bezig met nablussen in Ouddorp
De brandweer druk bezig met nablussen in Ouddorp © MediaTV
De grote brand in natuurgebied De Punt bij Ouddorp is uit. Rond 2:00 uur afgelopen nacht begon de brandweer met inpakken. De veiligheidsregio meldt op Twitter dat er geen aanwijzingen zijn dat de brand is aangestoken.
De brand brak rond 16:00 uur uit. Vakantiepark ECO De Punt werd vanwege de enorme rookontwikkeling gedeeltelijk ontruimd. Het ging om honderden mensen, die werden opgevangen in sportcomplex Dorpstienden in het centrum van Ouddorp. Niemand raakte gewond.
De N57 tussen Ouddorp en Port Zélande was urenlang afgesloten om de brand onder controle te krijgen. Nadat de vlammen waren gedoofd werd die weg weer vrijgegeven.
De vlammen slaan om zich heen in Ouddorp
De vlammen slaan om zich heen in Ouddorp © MediaTV

'Geen brandstichting'

Wat precies de oorzaak van de brand is, kan nog niet worden gezegd. Volgens de veiligheidsregio is er geen sprake van brandstichting. Of de enorme droogte ermee te maken heeft, is onduidelijk, maar dat kan er wel voor zorgen dat iets makkelijker in brand vliegt.
Volgens de brandweer is het nog lastig om te zeggen hoe groot het gebied precies is dat in vlammen is opgegaan. Volgens een schatting gaat het om een stuk van vijf tot tien hectare.
Het was een flinke klus om de brand onder controle te krijgen. Ook een blushelikopter kwam helpen. Die heeft meer dan 60 duizend liter water gedropt boven het brandende stuk natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl