112

112-nieuws: Zwaargewonde bij steekpartij in Rotterdam-Blijdorp | Gemaskerde jongens overvallen snackbar

In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van woensdag 10 augustus.

20:10 - Gemaskerde jongens overvallen Rotterdamse snackbar

Op de Beverwaardseweg in Rotterdam-Beverwaard is woensdagavond een snackbar overvallen. De drie gemaskerde daders dreigden met een mes en eisten geld. Ze zijn er met een nog onbekend bedrag vandoor gegaan. De jongens vluchtten op een scooter, die later in de buurt werd gevonden. De politie heeft nog niemand gearresteerd.

19:30 - Man zwaargewond bij steekpartij in Rotterdam-Blijdorp

In een huis aan de Vroesenlaan in Rotterdam-Blijdorp is een man neergestoken. Hij liep meerdere verwondingen op en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Aan de steekpartij ging vermoedelijk een vechtpartij vooraf. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Een mobiel medisch team verleent na de steekpartij hulp in de Vroesenlaan
Een mobiel medisch team verleent na de steekpartij hulp in de Vroesenlaan © MediaTV

16:45 - Brandweer: geen 'hotspots' meer in Ouddorp

In natuurgebied De Punt zijn woensdagmiddag geen plekken ontdekt die licht ontvlambaar zijn. Dat laat de Veiligheidsregio weten. De brandweer houdt het gebied scherp in de gaten met warmtecamera's na de grote duinbrand van gisteren. Door de brand ging een deel van De Punt in vlammen op.

16:15 - Bermbrand A16 geblust

De bermbrand op de snelweg bij Dordrecht is door de brandweer geblust. Het vuur woedde op het gedeelte van en naar de Moerdijkbrug. Meerdere rijstroken waren afgesloten.

15:45 - Kinderdagverblijf ontruimd vanwege gaslek

Kinderdagverblijf Bellefleur aan de Eduard van Beinumlaan in Schiedam is woensdagmiddag ontruimd, omdat er een gaslek was. In het pand waren zestien kinderen. Zij zijn op een andere plek ondergebracht.
Het lek is gedicht en de brandweer heeft het gebouw geventileerd. `
Kinderdagverblijf Bellefleur in de wijk Groenoord
Kinderdagverblijf Bellefleur in de wijk Groenoord © MediaTV

15:20 - Middenberm in brand op A16 bij Dordrecht

Op de A16 in de buurt van Dordrecht staat de middenberm in brand. Meerdere rijstroken zijn vanwege de rook afgesloten. De brand woedt ter hoogte van hectometerpaal 42,0. Dat is het stuk tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug.

15:15 - Ketheltunnel dicht na ongeluk

14:00 uur - Rookpluim bij Ouddorp heeft te maken met uitrijden van mest, niet met brand

De brandweer is opnieuw in natuurgebied De Punt bij Ouddorp, waar dinsdag zeven à acht hectare in vlammen op ging. Warmtecamera's hebben zogeheten 'hotspots' gedetecteerd, waardoor er een verhoogd risico is dat er weer brand uitbreekt.
Een rookpluim die werd gezien, bleek afkomstig te zijn van een boer die mest aan het uitrijden was op zijn land. De brandweer blijft het gebied strikt in de gaten houden, laat een woordvoerder weten.
Brandweerslangen die zijn achtergebleven na de bluswerkzaamheden in Ouddorp
Brandweerslangen die zijn achtergebleven na de bluswerkzaamheden in Ouddorp © Maikel Coomans

13:51 - Scooterrijders zwaargewond bij ongeluk op Blaak in Rotterdam

Twee berijders van een scooter zijn woensdagmiddag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in botsing waren gekomen met een auto. Dat gebeurde op de Blaak in Rotterdam. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
De Blaak, kort na het ongeluk
De Blaak, kort na het ongeluk © MediaTV

10:35 - 83-jarige Rotterdamse vrouw thuis overvallen

Aan de Hammarskjöldplaats in Rotterdam-Ommoord is dinsdagavond een vrouw van 83 in haar huis overvallen. Een man wist via een openstaande tuindeur binnen te komen en eiste geld en goud.
De vrouw vertelde dat ze dat niet had, maar daar nam de overvaller geen genoegen mee. Hij doorzocht het huis en nam twee tassen en een klein beetje geld mee. De politie is op zoek naar de dader.

00:20 - Twee mannen gewond bij steekpartij in Rotterdam-West

Bij een steekpartij in Rotterdam-West zijn twee mannen gewond geraakt. Dat gebeurde rond 00:20 uur op de Brederodestraat. Eén van de twee slachtoffers, een 29-jarige man, moest naar het ziekenhuis.
De ander (36) is ter plaatse nagekeken en daarna aangehouden. De aanleiding van de steekpartij wordt onderzocht door de politie.

23:45 - Vrachtwagen in lichterlaaie in Europoort

In de Europoort is afgelopen nacht een vrachtwagen volledig uitgebrand. Dat gebeurde op de Moezelweg. De brandweer kreeg iets voor middernacht de melding dat er een vrachtwagen in brand stond.
Toen de brandweer arriveerde stond de wagen in lichterlaaie. Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij de brand.
Vrachtwagen gaat in vlammen op in Europoort
Vrachtwagen gaat in vlammen op in Europoort © MediaTV