nieuws

Onfortuinlijk Excelsior verliest van FC Utrecht: 1-3

Na vier wedstrijden op rij zonder nederlaag, weet Excelsior weer wat verliezen is. Op Woudestein ging het dinsdagavond met 1-3 onderuit tegen FC Utrecht. De thuisploeg kwam snel voor, maar zag daarna twee spelers binnen het half uur uitvallen en maakte ook nog eens een eigen goal.

De Kralingers beleefden dus een droomstart van de wedstrijd omdat het na vijf minuten al raak was. Fredy Ribeiro wist de bal bij Mike van Duinen te krijgen die met een droge schuiver via de binnenkant van de paal keeper David Jensen verschalkte. Het goede spel werd een tijdje voortgezet en daarin wist Excelsior weer te scoren. Jurgen Mattheij deed dit echter uit buitenspelpositie na een vrije trap.

Langzaam maar zeker ging het er minder goed uitzien voor de thuisploeg. Binnen een half uur moesten Hicham Faik en Luigi Bruins het veld verlaten met een blessure. Daarna viel de 1-1. Haller werd binnen de zestienmeter vastgehouden door verdediger Jordy de Wijs en scoorde zelf de vanaf elf meter.

Na de thee ging het malheur meteen door voor Excelsior. Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zag zijn inzet van richting veranderd worden door Mattheij waardoor de bal binnen viel. Niet veel later kon aanvaller Gyrano Kerk makkelijk scoren nadat een schot van Zakarya Labyad op de onderkant van de lat belandde. De bal werd hierna door Haller klaargelegd voor Kerk waarbij de Fransman nipt aan buitenspel ontsnapte.

Excelsior probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar Mike van Duinen werd een strafschop onthouden en Jeffrey Fortes zag een kopbal via de grond bovenop de lat vallen.

Blessures


Voor Faik en Bruins ziet het er niet goed uit richting de derby die Excelsior vrijdag al speelt tegen Sparta. Bruins heeft een hamstringblessure opgelopen en Faik kamp met klachten aan de binnenband van de knie.

Scoreverloop


'5 1-0 Van Duinen

'38 1-1 Haller (p)

'49 1-2 Mattheij (ed)

'54 1-3 Kerk

Opstelling Excelsior


Hahn; Karami, Mattheij, De Wijs, Massop (/Kuipers '74); Faik (/Fortes '15), Koolwijk, Bruins (/Vermeulen '31); Elbers, Van Duinen, Fredy.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl