Ruime nederlaag Sparta in Heerenveen: 3-0

Sparta heeft geen goed resultaat kunnen boeken in en tegen Heerenveen. Na een redelijk goede eerste helft waarin het niet wist te scoren, volgde er een tweede helft waarin Heerenveen daar wel in slaagde. De score liep op tot 3-0.
In de drukke periode in de eredivisie gaf trainer Alex Pastoor een paar spelers die niet veel in actie komen, de kans om zich te laten zien. Zo mocht bijvoorbeeld aanvaller Ilias Alhaft debuteren. In de eerste helft was Sparta de betere ploeg, maar was het niet daadkrachtig voor de goal. Zo schoot Martin Pušić van dichtbij naast uit een corner.
De Oostenrijkse spits was later nog een keer dichtbij wat ook gold voor verdediger Sherel Floranus. Aan de andere kant scoorde Reza Ghoochannejhad bijna toen hij keeper Roy Kortsmit omspeelde, maar zijn inzet van de lijn gehaald zag worden door David Mendes da Silva.
In de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken door Pelle van Amersfoort die een fraaie lob in huis had na een pass van Stefano Marzo. De wedstrijd werd beslist door Joost van Aken die een vrije trap knap binnen kopte. Met het nodige geluk maakte Ghoochannejhad er 3-0 van.