nieuws

2500 extra parkeerplaatsen voor stadionbezoekers

In het gebied rond het nieuwe stadion van Feyenoord komen meer parkeerplaatsen dan eerder gepland. Het college van Rotterdam schrijft in een mobiliteitsplan aan de gemeenteraad dat in samenspraak met Feyenoord 2500 extra parkeerplekken zijn gevonden.

Bedrijven


Wethouder Pex Langenberg zegt dat de parkeerruimte bovenop de 10.000 plekken komt die al in de plannen stonden. "Feyenoord heeft gekeken hoeveel parkeerruimte er beschikbaar is bij bijvoorbeeld bedrijven die toch op zondag gesloten zijn", licht hij toe. "Op die manier zijn 2500 parkeerplekken gevonden. Daarmee neemt het aantal parkeerplaatsen toe tot 12500."

Actieplan


De plekken komen geleidelijk beschikbaar. De gemeente Rotterdam vraagt Feyenoord met een actieplan te komen waardoor meer mensen gecontroleerd kunnen parkeren. Langenberg: "Feyenoord gaat een website bouwen waarop je van tevoren aangeeft of je met de fiets, het OV of met de auto komt. Als je met de auto komt, geeft de website aan naar welke parkeerplek je toe kan rijden."

Evenemententarief


In de woonwijken rondom het stadion wordt de parkeeroverlast beperkt door op speeldagen straten af te sluiten en door wedstrijdbezoekers te laten betalen voor een parkeerplek in de wijk.
"Als je met de auto komt, is dat prima. Maar dat kost dan ook wat", stelt Langenberg. "Veel mensen willen graag zo dicht mogelijk bij het stadion parkeren, maar dat kan niet altijd. Er zal een evenemententarief worden gebruikt. Bezoekers betalen een flinke prijs. Voor bewoners is het uiteraard gratis en ook voor hun bezoek gaan we wat regelen."