nieuws

Politie zoekt aanwijzingen na schietpartij Rotterdam Lombardijen

agent
agent
De politie tast in het duister over een liquidatiepoging begin december in Rotterdam Lombardijen. Drie mannen in een zwarte BMW wachtten op de Platostraat een man op waar ze hem neerschoten. De BMW werd later op de avond uitgebrand teruggevonden.
Het slachtoffer is gewond een willekeurige tuin in gevlucht waar een vrouw alleen thuis was. Zij spreekt niet goed Nederlands en belt in paniek haar echtgenoot op die 112 belt. Door de onduidelijkheid over de situatie wordt eerst het slachtoffer opgepakt. De daders zijn inmiddels verdwenen.
Het vermoeden bestaat dat er drie personen in de BMW zaten. Twee schutters en de bestuurder van de auto. Na een landelijk verspreid intern politiebericht herinnert een oplettende politieagent zich dat hij de BMW twee dagen voor de liquidatiepoging heeft gezien samen met een grijze Renault Clio en een Volkswagen Transporter.
Het onderzoek naar de wagens leidde de politie naar een loods in Landsmeer waar acht gestolen wagens, vervalste kentekenplaten en een motorscooter worden gevonden. De politie gaat ervan uit dat de spullen gebruikt zijn voor criminele activiteiten.
De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan. Details over de auto's en de zaak zijn hier te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl