BOKSEN

Weer een wereldtitelgevecht van kickbokser Luis Tavares van de baan

Luis Tavares tijdens een training
Luis Tavares tijdens een training © Rijnmond
Het wereldtitelgevecht van kickbokser Luis Tavares op 20 augustus tijdens GLORY 81 gaat niet door. De organisator meldt dat het gevecht met Sergej Maslobojev vanwege 'redenen aan de kant van Tavares' van het schema is gehaald.
De 30-jarige Rotterdammer zou in Dusseldorf vechten om de vacante lichtzwaargewichttitel. Op die titel aast Tavares al jaren. Het is niet de eerste keer dat een gevecht van hem om die felbegeerde wereldtitel niet doorgaat. Eerder dit jaar, in maart, trok Tavares zich zelf terug voor zijn partij in Hasselt tegen de Rus Artem Vakhitov.
"De ontwikkelingen in de wereld van de laatste dagen hebben me doen beseffen dat ik me niet prettig voel om mijn strijd tegen Artem Vakhitov voort te zetten", liet Tavares destijds in een reactie weten. Hij doelde daarmee op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.
Tavares kwam in mei nog wel in actie tijdens Glory Rivals 1. Hij won toen op overtuigende wijze van Florent Kaouachi op knock-out. Over ruim een week staat GLORY 81 op het programma, maar dus weer zonder Tavares. De reden is vooralsnog onbekend.
In februari zochten wij de kickbokser nog op in Rotterdam. Hij was destijds volop in voorbereiding op zijn wereldtitelgevecht met Vakhitov. Oud-bokser Regilio Tuur, die in New York woont, was in Rotterdam om Tavares klaar te stomen voor die partij.