nieuws

Maaskant: 'Niets mooiers dan een avondwedstrijd in een volle Kuip'

Feyenoord ontvangt woensdagavond in De Kuip degradatiekandidaat Go Ahead Eagles. Robert Maaskant is tijdelijk de eindverantwoordelijke bij de ploeg uit Deventer. De Schiedammer toont zich realistisch voorafgaand aan het duel tegen Feyenoord.
Ondanks de overwinning van Go Ahead Eagles tegen FC Twente van afgelopen weekend (1-2 winst), weet Maaskant dat hij met zijn ploeg een zware avond tegemoet gaat: "Een topclub verliest zelden twee keer op rij. We hebben de pech dat Feyenoord net van Ajax heeft verloren in een spannende kampioensrace. De voortekenen spreken niet in ons voordeel. Aan de andere kant kan het zijn dat Feyenoord een tikkeltje overhaast wordt. Daar kunnen we van profiteren."
Als voetbalanalist heeft Maaskant dit seizoen veel wedstrijden van Feyenoord gezien. "Ik weet dat Feyenoord altijd kansen weggeeft. Dan moet je efficiënt zijn," Dit seizoen heeft geen enkele ploeg in de eredivisie Feyenoord in eigen huis verslagen. "Maar niets is onmogelijk", zegt de oefenmeester van Go Ahead Eagles.
"Ik heb tegen de spelers gezegd dat er niets mooiers is dan een avondwedstrijd spelen in een volle Kuip," De Go Ahead-spelers mogen van Maaskant een beetje om zich heen kijken, maar zij moeten wel 'hun werk gaan doen'. "Ik hoop dat de spelers er onder de indruk van zijn, want zo vaak spelen ze niet in zo'n mooi stadion met zulke fanatieke supporters. Als dit niets met je doet, dan is er iets mis met je als sporter."